Sünnipäevasalongis meenutatakse Pärnus elanud poetessi

Pärnu Postimees
Copy
Kersti Merilaas ja August Sang.
Kersti Merilaas ja August Sang. Foto: Erakogu

Sõpruskond Luuletaeva Latern korraldab Pärnus elanud poetessi mälestuseks pühapäeval Café Grandis sünnipäevasalongi “Kersti Merilaas 110”, kus müstilis-allegoorilisteks külalisteks on teisedki Pärnuga seotud kultuuritegelased Ilmi Kolla (90 aastat sünnist), Venda Sõelsepp (100 aastat sünnist), August Sang (109 aastat sünnist), Arno Vihalemm (111 aastat sünnist), Kaarel Ird, Herta Elviste, Lembit Eelmäe, Paul Mäeots, Artur Ots, Rudolf Aller ja Merilaasi lapsed Liina, Maarja ja Joel Sang.

Neljapäeval, 7. detsembril möödub 110 aastat Kersti Merilaasi sünnist. Merilaas on üks Eesti luuleloo suurkujusid, kelle loomingus on kunstiküpselt ühendatud leebe elutunnetus, ligimeselähedus ja kaunis luulevorm.

Kersti Merilaas ja ta luuletajast abikaasa August Sang elasid aastatel 1944–1959 Pärnus Aia 15. Siin kasvasid ja käisid koolis nende lapsed: teatrikunstnik Liina Pihlak, arst Maarja Panov ja kirjanik Joel Sang. “Neil aastatel olid Merilaas ja Sang linnas ainsad “päris” kirjanikud ja nende kodust kujunes salong, kus käis koos Pärnu intelligents: kirjandusõpetajad, näitlejad, arstid, luuleharrastajad ja -sõbrad,” kõneles Jaak Känd.

Kersti Merilaas ja August Sang on sängitatud Vana-Pärnu kalmistule.

Sünnipäevasalongis loevad alates kella kolmest päeval poolteise tunni vältel luulet ja teevad muusikat laternlased Evelin Laanesaar, Tiiu Lehiste, Marina Kopajev, Anita Luik, Juta Hiiop, Tiina Saar, Jaak Eamets ja Jaak Känd.

Sündmus on tasuta ja avatud kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles