Paikuse noortekeskuses on IT ÖÖ

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kiilikool2.cma.ee

Reedel, 30. märtsil kell 18  algab üle-eestiline IT ÖÖ, kus noored kogunevad noortekeskustesse üle Eesti ja mõtlevad seal välja lahedaid ideid teemal „Kuidas IT kaudu elu koolis põnevamaks muuta“, nii tullakse Paikuse noortekeskusessegi.
 

IT ÖÖ on noortele mõeldud suursündmus, mis toimub korraga ja ühtemoodi 20 noortekeskuses üle Eesti.  IT ÖÖ eesmärk on äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT)  valdkonna vastu, näidata seoseid teiste valdkondadega ja kummutada levinud stereotüüpe IT-spetsialistidest.  
 
„Selle aasta teemaks on valitud kool ja IT, sest see on noortele tuttav keskkond ja puudutab otseselt neid,“ ütles Marika Valter Paikuse avatud noortekeskusest Panoke. Tema sõnade järgi on noortel võimalus mõelda uusi ideid, alates ainetundide huvitavamaks muutmisest, huviringide korraldamisest kuni koolielu mugavusteenusteni välja.
 
Tegemist on meeskonnatöö üritusega, kus kõik kohaletulnud, nii õpilased kui õpetajad, on võrdsed ja üheskoos mõeldakse ideed välja nullist teostuseni. „Erilisus seisneb selles, et kõik keskused on omavahel ühenduses ning tegevused toimuvad kõikides noortekeskustes sünkroonis,“ rõhutas Valter.
Lõpptulemusena valmib igas keskuses neli kuni kuus ideeprojekti, mis kohapeal ette kantakse. Nendest  valitakse iga keskuse peale parim, mis pannakse üles www.startit.ee ja StartITFacebook’i keskkonda. Mõttetalgutel tekkinud ideed saavad koolid kohe kasutusele võtta.

IT ÖÖ sündmusi võib otsepildis jälgida www.eank.eu vahendusel ja kuulata www.noorteraadio.ee kaudu. Tegevuste elluviimisel osalevad peale noorte ja noortekeskuste IT valdkonna tudengid ja IKT ettevõtete esindajad.

IT ÖÖ on kulminatsiooniks üleeuroopalisele kampaaniale “e-oskuste nädal”(e-Skills week), mida tähistatakse 2012. aastal 26.-30. märtsini 30 Euroopa riigis. Kampaania põhisõnum: IKT on tänapäeval kõikjal ja sellega seotud oskused on vajalikud tööturul konkurentsivõimeline olemiseks.

IT ÖÖ elluviimist toetab Euroopa sotsiaalfond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles