Sindis degusteeriti laste kasvatatud maitsetaimi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi õpilased kasvatasid looduslaboris maitsetaimi, mida kogu kool proovida sai.
Sindi gümnaasiumi õpilased kasvatasid looduslaboris maitsetaimi, mida kogu kool proovida sai. Foto: Erakogu

Täna degusteeriti Sindi gümnaasiumi sööklas kooli loodusõppelaboris õpilaste kasvatatud maitsetaimi.
 

Singi gümnaasiumi arendusjuhi Sigrid Jamnese ütlust mööda said õpilased söögivahetundidel maitsta Rooma, rukola ja mizuna salatit. „Poisid eelistasid Rooma, tüdrukud mizuna salatit,“ märkas ta.

Kooli meditsiiniõe Maria Belkovskaja hinnangul oli tegemist suurepärase ja kasuliku ettevõtmisega.
 
Loodusõppelabori tegemised on seotud keskkonnainvesteeringute keskuse projektiga "Loodusõppelabori "Seemnest tärkab elu" loomine Sindis", mis kestab kogu tänavuse aasta.

Projekti eesmärk on luua Sindi gümnaasiumi ruumides eri vanuses loodushuvilistele lastele loodusõppelabor, kus saab kasvatada taimi, millega kaunistada nii kooliruume, kooli ümbrust kui kodulinna. Õpetada noori taimi tundma neid kasvatades ja hooldades.

Peale töö laboris toimuvad õpilastele õppekäigud Tallinna botaanikaaeda ja Tootsi aiandisse, Räpina aianduskooli õppemajandisse. Maikuus tuleb asjahuvilistele konverents “Seemnest tärkab elu”.

Projektitöö toetab kooli õppekava ja arvestab keskkonna ja säästva arengu põhimõtteid. Projekti rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles