Kuum tuhk süütas puukuuri ja maja seina

Pärnu Postimees
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Päästeamet

Peale Rähni tänava põlengu oli eile veel kaks tõsist tulekahju, millest ühes süttis puukuur ja teises hävis suvila.

Eile kell 16.17 teavitati häirekeskust tulekahjust Pärnus Rohu tänaval. Päästjad tuvastasid põlengu hoone külge ehitatud puukuuris. Tuli oli levinud elamu välisvoodri vahele, mistõttu avasid päästjad maja fassaadi ruutmeetri jagu. Põleng kustutati kella 17.23ks. Tulekahju sai alguse, sest koldest võetud tuhk oli paigutatud vahetult kuuri seina äärde.

Päästjad hoiatavad, et plastämbrisse või kilekotti pandud tuhk on äärmiselt tuleohtlik, ja toonitavad, et see on ühtlasi lubamatu tegu. Koldest võetud tuhk tuleb paigutada mittepõlevast materjalist anumasse ning eemale materjalist, mis võib süttida, näiteks puitpõrand. Tulised söed võivad tuhas hõõguda isegi kuni nädala.

Eile kell 17.22 said päästjad väljakutse Kavaru külla, kus teataja sõnade järgi oli leekides umbes 50 ruutmeetri suurune suvila. Kohapealsed inimesed asusid traktoriga lund lükkama, et päästjad hooneni pääseksid. Päästjate saabumise ajaks oli hoone tules täielikult hävinud, püsti oli jäänud vaid korsten. Päästjad kustutasid veel põlevad varemed kella 20.51ks. Tulekahju tekkimise põhjus ei ole praegu teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles