Tattar valiti teist aastat järjest maailma parimaks kettagolfariks: See teeb hingele pai ja toob naeratuse näole

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar kaitses tänavu MM-tiitlit.
Kristin Tattar kaitses tänavu MM-tiitlit. Foto: Kermo Benrot

Kristin Tattari tänavune hooaeg oli kettagolfi ajaloo vingeim: ta võitis esimese naisena kõik neli major-kategooria ehk suurturniiri. Seega polnud üllatus, et maailma karikasarja korraldav Disc Golf Pro Tour kuulutas pärnaka teist aastat järjest Elaine Kingi nimelise auhinna võitjaks, mis on mõeldud maailma parimale naissoost kettagolfarile.

31aastane Tattar võitis 2023. aastal 12 profituuri etappi ja saavutas neljal etapil teise koha. Eestlanna triumfeeris kõikidel suurturniiridel: Champions Cupil, European Openil, maailmameistrivõistlustel ja USA lahtistel meistrivõistlustel. Peale selle teenis ta võidukarika Euroopa meistrivõistlustel, kus ta augustis kodupubliku ees võidupisaraid valas. Tattar teenis särava hooaja eest 116 247 dollarit auhinnaraha, mis tähistab selle spordiala rekordit.

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kermo Benrot

Tattari sõnutsi on selline auhind ilusale hooajale kui kirss tordil. «Kuigi ma iga päev sellistele auhindadele ei mõtle, on see loomulikult suur tunnustus. Minu ülesanne on teha kõik endast olenev, et olla kettagolfirajal nii hea mängija kui võimalik. Kui sellega kaasnevad peale võistluste võitude muud tunnustusedki, teeb see loomulikult hingele pai ja toob naeratuse näole,» selgitas Tattar.

Parasjagu uueks hooajaks kodumaal valmistuv valitsev kettagolfi maailmameister on järgmise võistlusaasta kalendri sisuliselt paika saanud.

«On tore näha, et Disc Golf Pro Tour on otsustanud pilgu varasemast rohkem Euroopa poole suunata, tuues 2024. aastal Euroopasse lausa viis eliittaseme võistlust. Peale selle, et saan teist aastat järjest kodupubliku ees maailma tippmängijatega mõõtu võtta, annab selline tuuri ülesehitus võimaluse suvel ligi kaks kuud kodus või kodule võrdlemisi lähedal viibida,» rõõmustas Tattar.

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Eero Vabamägi

Hooaeg algab 16. veebruaril Ameerikas Orlandos, kus toimub Disc Golf Pro Touri tähtede nädalavahetus. Tattar hakkab suure tõenäosusega võistlema pisut hiljem, kui 7. märtsil tuleb Texases hooaja esimene topeltpunktidega DGPT+ võistlus Waco Annual Charity Open.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles