Pärnumaa volletegelased valiti kolmes kategoorias aasta parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Märt Tammearu nimetati taas Eesti parimaks võrkpalluriks.
Märt Tammearu nimetati taas Eesti parimaks võrkpalluriks. Foto: Sander Ilvest

Pärnu kontserdimajas võrkpalligalal selgusid lõppeva, 2023. aasta parimad.

Suvepealinnas tähistati võrkpalli 100. aastapäeva laupäeval väärikalt. Päev algas legendaarsele treenerile Johannes Noormäele pühendatud pingi avamisega ja seejärel võeti suund spordihalli, kus Eesti karikafinaalides krooniti tšempioniks TalTechi naised ja Tartu Bigbanki mehed. Õhtul istuti pidulauda ja välja hõigati Eesti parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid.

Teist aastat järjest valiti aasta meesvõrkpalluriks Lõpe külast pärit Märt Tammearu, kes edestas ses nimistus Oliver Vennot ja Karli Allikut.

22aastane ja Pärnu võrkpalliklubist tuule tiibadesse saanud nurgaründaja eelmine klubihooaeg möödus Belgias Roeselare Knackis ja Tammearu aitas meeskonna nii meistriliiga kulla kui superkarika võiduni. Ühtlasi pääses pärnumaalane liiga sümboolsesse koosseisu parima nurgaründajana.

Tammearu mängis veel meistrite liiga alagrupiturniiril, täites sealgi kandvat rolli. Edasi jätkus hooaeg CEV Cupil, kus pääseti finaali ja teeniti lõpuks hõbemedal. Suve esimeses pooles vigastusega hädas olnud Tammearu esindas Eesti koondist nii Euroopa kuldliigas kui EMil, olles seal samuti põhikoosseisus. See hooaeg kõmmutab pärnumaalane palle maha Prantsusmaa kõrgliigas Toursi eest.

Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: Maksim Toome

Teine autasu tuli Pärnumaale, kui parimaks rannavõrkpalli treeneriks nimetati Rivo Vesik. 43aastane pärnakas juhendab Šveitsi paari Nina Brunner – Tanja Hüberli, kes EMil võitis kulla. Peale šveitslaste jagab Vesik näpunäiteid Eesti vollepaaridele.

Ulvi Kuus.
Ulvi Kuus. Foto: Erakogu

Aasta kohtuniku-sekretäri aunimetuse teenis teist aastat järjest pärnakas Ulvi Kuus.

Naistest valiti kuuendat korda silmapaistvaimaks võrkpalluriks 25aastane Kertu Laak. Parima treeneri auhinna pälvis Eesti koondise ja Tartu Bigbanki loots Alar Rikberg.

Ülejäänud 2023. aasta parimad

Aasta rannavõrkpalli paar

Heleene Hollas – Liisa Soomets ja Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar

Aasta noorte rannavõrkpalli treener

Laos Lukas

Aasta noorvõrkpallur

Tristan Täht (Tallinna VK) ja Salme Adeele Hollas (Võru SK)

Aasta noorte rannavõrkpalli paar

Eva Liisa Kuivonen – Liisa-Lotta Jügenson ja Joosep Kurik – Joonah Marten Üprus.

Aasta vilemees

Imre Käpa

Aasta rannavõrkpalli kohtunik

Jaanika Unt

Parim kohtunik-veteran

Olavi Jõesaar

Parim noorkohtunik

Uku Rummi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles