Kunstide kooli solistid naasid Riia konkursilt kuldmedalitega

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu kunstide kooli õpilased osalesid rahvusvahelisel konkursil “Riga Symphony 2023”.
Pärnu kunstide kooli õpilased osalesid rahvusvahelisel konkursil “Riga Symphony 2023”. Foto: Erakogu

Pärnu kunstide kooli õpilastel avanes esimest korda võimalus osaleda rahvusvahelisel konkursil “Riga Symphony 2023”, mida on korraldatud juba üle kümne aasta. Tänavu võistlesid 21 riigi lauljad vanuses viis kuni 25 aastat.

Konkurss-festival algas võimsa kirikukontserdiga, millele järgnesid kaks intensiivset võistluspäeva, viimasel päeval toimus solistidele Läti muusikaakadeemia professori Aira Rürane õpituba. Muusikalide kategoorias võistlesid Pärnu kunstide kooli solistid Lydia Adelheid Mölder ja Karmen Käär, neid juhendab Aita Kaaver. Herman Avandi osales maailma hittide arvestuses, tema õpetaja on Margrit Kits. Pärnakad pärjati kuldmedalitega.

Žüriisse oli palutud kunstide kooli õppejuht ja muusik Evelin Mei, kes märkis, et saadud uued tutvused ja info edasiste rahvusvaheliste konkursside-festivalide kohta aitavad rahvusvahelisel tasemel tutvustada ka Pärnut ja sügiseti siinses kunstide koolis toimuvat konkurssi Kuldleheke.

“Iga konkurss on omanäoline ja on väga tore, kui õpilased saavad käia mõõtu võtmas teiste maade lauljatega. Juba praegu on meie majas toimuva festivali vastu tekkinud huvi väga suur. Oleme uhked, et Pärnu linna soovivad külastada eri riikide lauljad, õpetajad ja vanemad,” avaldas Mei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles