Enim häid peastarvutajaid on Kilingi-Nõmmes

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pranglimisvõistlused 2012 Paikuse põhikoolis.
Pranglimisvõistlused 2012 Paikuse põhikoolis. Foto: Erakogu

Eile kogunesid Paikuse põhikooli Pärnumaa ja linna kolme eelvooru parimad kiirpeastarvutajad ehk pranglijad, finaali oli kutsutud kokku 130 võistlejat 7 koolist.

Sirgujate arvestuses (1.–3. klass) olid parimad peastarvutajad Helene Loorents Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Mirjam Kits Paikuse põhikoolist ja Karl-Martin Krapp Kilingi-Nõmme gümnaasiumist.

Oskajate (4.–6. klass) seas olid tugevaimad Sander Saarpere Kilingi-Nõmme koolist, Kätlin Kits Paikuse koolist ja Martti Triksberg Pärnu ühisgümnaasiumist.

Neidudest (7.–12. klass) näitasid kõige kõvemaid tulemusi Mai- Liis Pukk Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Piret Sommer ühisgümnaasiumist ja Karolin Stimmer Sütevakast.

Noormeeste (7.–12. klass) esikolmikusse kuulusid Ago Tominga ja Eke Tominga Surju põhikoolist ning Taavi Illi Kilingi-Nõmme gümnaasiumist.

Täiskasvanutest olid kiireimad Piret Rõigas, Reet Juurikas ja Signe Reidla.

Koolide arvestuses oli edurivi tipus Kilingi-Nõmme gümnaasium, millele järgnesid ühisgümnaasium ja Sütevaka humanitaargümnaasium.

Miksikese õpikeskkonna rahvusvaheline pranglimise internetivõistlus kestab juba üheteistkümnendat hooaega. Maakondlikud eelvõistlused toimusid sel aastal seitsmendat korda. „Osavõtt on olnud väga suur, näiteks selle aasta esimesel etapil osales 1625 võistlejat,“ ütles pranglimisvõistluste Pärnumaa koordinaator Liina Kivisto.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles