Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Jennifer Niven, „Ada Blackjack: Tõestisündinud lugu Arktikas ellujäämisest“

Raamat annab meile dokumentidel, kirjadel ja päevikutel põhineva ülevaate noorukese eskimo naise Ada Blackjacki elust.

Kui 21aastane Ada oli nõus minema koos nelja mehega 1921. aastal ülisalajasele Arktika ekspeditsioonile, oli tema eesmärk teenida nii palju raha, et oma väikese poja eest hoolt kanda.

Kuid ta ei olnud valmis õudusteks, mis teda ja kaaslasi järgmisel talvel tabasid. Kui Ada kaks aastat hiljem koju tagasi jõudis, oli ta ekspeditsioonile läinutest ainus ellujäänu.

Romaanist leiame loo, mismoodi naine metsikus looduses ellu jäi ja kui suur murrang ootas teda ees maailma naastes.

Tammerraamat.

Jacqueline Raoul-Duval, “Kafka, igavene peigmees“

Kui lugeja tunneb Kafkat rohkem tema loomingu kaudu, siis sellest raamatust leiab tema tosina viimase eluaasta viie kiindumuse loo. Need viis naist Kafka elus olid Felice Bauer, Grete Bloch, Julie Wohryzek, Milena Jesenská ja Dora Diamant.

Kafka suhted naistega olid suhteliselt heitlikud. Ta armastas naisi, pidas nendega tihedat kirjavahetust, kuid otsene suhtlus nendega käis talle üle jõu.

Nagu ta ise on kirjutanud: „See naine on kättesaamatu, ma pean temast loobuma ja mu jõud on nii otsakorral, et kisendab rõõmust, kui seda teen.“

Eesti Raamat.

Debborah Moggach, „Parim hotell terves Indias“

Selle raamatu autor maalib tõetruu pildi vanaduspõlve rõõmudest ja muredest. See on romaan, milles peituva iroonia varjus räägitakse, kuidas võtta elust viimast, olgu nii hilja kui tahes.

Kuldsesse ikka jõudnud Briti kodanikud on võtnud vastu otsuse veeta oma vanaduspõlv kaugel Indias, kus nende eest lubab igati hoolt kanda end luksusliku hotellina reklaamiv majutusasutus.

Pärast pikka ja väsitavat teekonda saab aga kohalejõudnutele selgeks, et hotelli reklaamid olid tunduvalt luksuslikumad kui hotell ise. Esmasest pettumusest hoolimata avastavad külalised, et see koht hakkab neile hinge pugema.

Mercurius OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles