Popbänd Respekt esitles oma uut videot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile esitles ansambel Respekt Tallinnas kinos Kosmos esimest korda oma verivärsket muusikavideot, Pärnus saab seda näha laupäeval.
Eile esitles ansambel Respekt Tallinnas kinos Kosmos esimest korda oma verivärsket muusikavideot, Pärnus saab seda näha laupäeval. Foto: Erakogu

Eile esitles ansambel Respekt Tallinna kinos Kosmos oma värsket albumit „Kaugel“ ja Henrik Normanni käe all valminud uhiuut muusikavideot, Pärnusse jõuab plaadiesitlustuur juba homme.

Bändi eestvedaja Kerdo Mölderi sõnade järgi oli see Normannilegi suur päev, sest see on tema esimene režissööritöö.

Uus album

Album „Kaugel“ on Respekti teine plaat. Esimene, 2010. aastal üllitatud plaat kandis nime „Tantsustaar“ ja osutus ülimenukaks. Esimene tiraaž, mis anti välja 2000 eksemplariga, müüdi läbi vaid mõne kuuga ja kordustiraaž läks nagu soe sai.

Uus plaat „Kaugel“ sai oma nime albumi nimiloo järgi. „Et me kõik oleme omamoodi kaugel, sai albumile selline nimi,“ selgitas Mölder. Tegemist on nii värske plaadiga, et poelettidele jõuab see alles aprilli keskel.

Ansambel Respekt on popmuusika suunitlusega bänd, kes on hinnatud esineja paljudes Eesti klubides. Respekti repertuaari enamik on tuntud vene ja inglise laulude kaverid. Eestikeelsed sõnad on kirjutanud pea kõikidele paladele solist Kerdo Mölder, ta on laulu „Üksinda“ viisi autorgi.

Bändi naislaulja Jane Kruusmaa on kindel, et Respekti „Kaugel“ tuli välja täpselt selline, nagu nad soovisid.

Eile Tallinnas esitletud muusikavideo tehti laulule „Anna andeks“ ja oli esimene omataoline väljakutseks selle režissöörile Henrik Normannile. Mölderi jutu järgi riputatakse video peagi populaarsesse videoportaali YouTube ja saadetakse telestuudiotele.

Ansambel Respekt alustas aktiivselt tegutsemist 2009. aasta mais. Esmalt oli bändi naissolist Annika Väälmaa. „Annikaga läksid kahjuks teed lahku ja siis liitus Respektiga Jane Kruusmaa,“ selgitas Mölder. Kruusmaa lõpetab sel aastal 12. klassi.

Jõuab palju

Meessolist Kerdo Mölder on Komöödiateatris heli- ja valgusjuht, ta teeb koos näitlejate Kadri Adamsoni ja Henrik Normanniga kaasa teatritükis „Tour De Farce“ ning lavastuses „Kala neljale“, kus mängivad sellised Eesti kuulsused nagu Elle Kull, Diana Klas, Ago-Endrik Kerge ja Helgi Sallo. Peale selle teenib noormees leiba Tallinna vanalinna väikeses öölokaalis programmijuhina.

Bändi liikmed on vaimustatud Eestimaal tehtavast muusikast. Janele meeldib enda ütlust mööda Eesti muusika kohe väga, aga ta kuulab muudki. Kerdo kinnitab, et on Eesti muusikat armastanud kogu teadliku elu, kuid on tolerantne iga muusikamaitse suhtes.

Respekti fännidele teadmiseks, et suvel on oodata bändi suvetuuri.

Pärnus on Respekt esinenud oma tegutsemise algusajal, kui ansamblil oli valmis vaid mõni laul.

Bändiliikmete sõnade kohaselt on nende esinemistel alati suur ja väga soe publik. „Usume ja loodame, et sama ootab meid Pärnus,“ sõnas Mölder.

Respekt astub laupäeva õhtul kuursaalis lavale kolmel korral. Peale selle esitletakse Pärnus Respekti muusikavideot „Anna andeks“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles