Kingi lunastamiseks pole salmi? Noored luuletajad tulevad appi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Viienda luulekonkursi finaali pääses 30 koolinoort.
Viienda luulekonkursi finaali pääses 30 koolinoort. Foto: Erakogu

Paljud on olnud olukorras, kus jõululaupäeval kuuse kõrval kinke jagav jõulutaat palub paki lunastamiseks mõnd salmi. Esimene, mis pähe tuleb, on enamasti «Mina olen pisi-pisi, ära minult salmi küsi.» Seda on jõuluvana kuulnud juba aastakümneid.

Neile, kes soovivad taadile esitada midagi sellist, mida on kuulnud vaid vähesed, tulevad appi noored sõnasepad, kes osalesid viiendat korda toimunud Pärnumaa koolinoorte jõululuuletamise konkursil. Tänavu laekus 252 jõulu- ja talveluuletust, finaali pääses 30 noort luuletajat.

Sõnasepad olid jaotatud kahte vanusegruppi: 1.–4. klass ja 5.–9. klass.

Noorema vanuserühma parimaks tunnistati Nora Emma Puudersell Pärnu kristlikust erakoolist. Teise koha autasu pälvis Marlyn Lindoja Pärnu Mai koolist ja kolmanda Amira Roosarüütel Paikuse koolist. Eripreemiaga tunnustati Robert Rehet Jõõpre koolist.

Vanema vanusegrupi parimaks valiti Risto Lilletai Sauga põhikoolist. Temale järgnesid Elizabeth Eberg Pärnu Raeküla koolist ja Lisett Rannaste Pärnu Kuninga tänava põhikoolist. Eripreemia said Reiko Lilletai Sauga põhikoolist ja Leneli Lasn Jõõpre koolist.

Viie aasta jooksul on Pärnu jõuluküla kogunud üle 1000 luuletuse ja eelmisel aastal andsid nad välja ka kogumiku parimatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles