Eriline Kalle: Jõulud on erakordselt ohtlik aeg

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kui Kalle parajasti ei ole, haarab ta kätte pastapliiatsi, et teha märkmeid rahvakalendri tähtpäevade kohta.
Kui Kalle parajasti ei ole, haarab ta kätte pastapliiatsi, et teha märkmeid rahvakalendri tähtpäevade kohta. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus aktsiaseltsi Hoolekandeteenused Kuldse Kodu üksuses elaval 51aastasel Kallel tekkis jõulude eel mõte panna kirja kõik meie rahvakalendri tähtpäevad, mille kohta on tal kogunenud paras kuhi märkmeid.

Jõuluvanale ta sellest kirjutanud ei ole, ent kirjutamishuviline mees loodab, et tema kogutud lood uskumustest, tavadest ja kommetest, mis rahvakalendri tähtpäevadega seonduvad, pakuvad huvi teistelegi ja neid võiks suisa ajalehes avaldada.

Kalle on olnud lugemis- ja kirjutamishuviline juba õige noorest east. Oma sõnade järgi hakkas ta lugusid kirja panema umbes üheksa-kümneaastaselt koos sõbraga. Laiema auditooriumi ette pole fantaasiarikkad muinasjutu elementidega käsikirjad kunagi jõudnud.

“Jagasime neid sõbraga, kes samuti kirjutas,” ütles ladusa sulejooksuga kirjandushuviline mees, kellele tugeva tõuke põnevaid lugusid välja mõelda ja kirja panna andis legendaarne sari “Seiklusjutte maalt ja merelt”, mis sai tal omal ajal tervenisti läbi loetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles