Kahekordne maailmameister sööstab võistlusrajale nagu piksenool, aga kodus kaunistab diivanit

Copy
Hardi Riis ja Archi saavutasid Saksamaal veokoeraspordi MMil teist aastat järjest esikoha scooter RNB1 klassis.
Hardi Riis ja Archi saavutasid Saksamaal veokoeraspordi MMil teist aastat järjest esikoha scooter RNB1 klassis. Foto: Urmas Luik

Ehkki kahekordne veokoeraspordi maailmameister, kolmeaastane mustja kasuka ja läbitungiva pilguga Siberi haski Archi vahetaks oma tiitlid iga kell vorstitüki vastu, tunneb teedeinsenerist peremees Hardi Riis, kelle panust karikavõitu ei maksa alahinnata, oma isepäise lemmiku üle uhkust.

Esikoht võideti küll napilt, aga siiski sujuva koostöö tulemusena: neoonoranžide traksidega koer vedamas, tema järel tõukerattal, veremaitse suus, pingutav Hardi.

Kui jätta kõrvale Archi kolm mõnesekundist rajaäärset märgistamispausi Kesk-Saksamaa metsa vahel, kulgesid Pärnumaa tandemi võidukad sõidud kahepäevasel üritusel viperusteta. Isegi stardialas, kus minuti tagant rajale sööstvad koerad oma järge ootavad, säilitas Archi mäsu keskel rahu ja kuuletus. Sellegipoolest peab loomi, iseäranis isaseid, olgugi nad pealtnäha taltsad, hoolikalt jälgima. «Kui sinu koer teist hammustab, saad MMil kohe disklahvi,» tõdeb peremees.

Käsklustele «Parem!», «Vasak!», «Edasi!» ja «Seisa!» allub Archi alati tõrkumata, niisiis võtab tandem kurve sujuvalt, kaotamata väärtuslikke sekundeid. Mõnikord lähebki nihu vaid sellega, kui Hardi hakkab väsima ega loe enam koera kehakeelest, kui tollel on plaanis jalga tõstma minna. Kui ta jõuab keelava käsklusega koera tegevust ennetada, jätkub sõit nagu õlitatult. Kui ei, kastab koerapoiss põõsaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles