GALERII Leetsari mälestusvõistlusel purunes nii Eesti tippmark kui osalusrekord

Copy

Traagiliselt hukkunud Karel Leetsari mälestusvõistlus tõi Pärnu kergejõustikuhalli Eesti tipptegijad, kes kunagise kamraadi auks püstitasid hulga rekordeid.

Järjekorras 15. mõõduvõtu muutis eriliseks rekordarv osalejaid: uhiuut Mondo katet tallas 255 atleeti. Väärib märkimist, et kui 2009. aastal alustati, astus võistlustulle 70 sportlast.

Mälestusvõistluse peakorraldaja, SK Altiuse ja Pärnu spordikooli treeneri Romet Mihkelsi sõnutsi on põhjusi mitu, miks veel aasta viimastel päevadel suvepealinna populaarsele mõõduvõtule tullakse.

“Kuna paari päeva pärast aasta vahetub ja tulevad uued vanuseklassid, saab meil veel rekordeid püüda ja endast märgi maha jätta,” tõdes eestvedaja 2023. aasta eelviimasel päeval. “Esile tuuakse ka hubasust ja teistmoodi õhustikku: kompaktses hallis on palju rahvast ja tekib emotsioon. Kuskil tühjas Lasnamäe hallis ei saaks arugi, kas on võistlus või trenn. Siin on kaasaelamist kõvasti ja paljud sportlased saavad teha sisehooaja esimese võistluse.”

Kõrgetasemelised sprindid

Kõige vingem oli 60 meetri jooksu stardirivi, kust leidis seitse meest, kelle tippmark jääb alla seitsme sekundi. Teiste seas asus pakkudele Eesti rekordiomanik (6,55) Karl Erik Nazarov ja edetabeli teine mees, pärnakas Henri Sai (6,66).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles