Läänerannas plahvatas ahi ja tänaval põlesid raketijäänused

Sirle Matt
, reporter
Copy
Ilutulestiku patarei. Pilt on illustreeriv.
Ilutulestiku patarei. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Aasta viimasel päeval ja aastavahetusel ei juhtunud Pärnumaal suuri õnnetusi, kuid väljakutseid päästjatele siiski tuli.

Eile kell 15 tuli teade plahvatusest Lääneranna vallas Keemu külas. Teataja oli pannud sauna küdema, mille järel tekkis plahvatus, kus ahi lendas vastu seina ja sein omakorda eest. Tulekahju ei tuvastatud ja keegi õnnetuses viga  ei saanud. Kohale kutsuti demineerijad. Vaatlusel tuvastati, et ahjus oli vesi ja tõenäoliselt oli tegemist auruplahvatusega, mis tekkis kraanide kinnikülmumise tulemusel.

Päästeamet paneb südamele, et küttekollete kasutamisel külmal ajal tuleb jälgida seadmeid tavapärasest hoolsamalt. Aasta läbi kasutatavaid kütteseadmeid tuleb puhastada kaks korda aastas  ja neid, mis käigus hooajaliselt, kord aastas.

Ilutulestikuga seoses tulid väljakutsed  pärast keskööd Pärnus Riia mnt 131 juurde ja Karusselli 91 lähistele, kus põles lastud raketipake.

Päästeamet tuletab meelde, et vastutus ilutulestiku eest lasub selle tegijal, seetõttu tuleb pürotehnilist toodet kasutada üksnes otstarbekohaselt ja kooskõlas ohutusnõuetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles