Helle Kullerkupp Linnavalitsuse järjekordne ämber

Helle Kullerkupp
, Pärnu linnavolikogu aseesimees (EKRE)
Copy
Kiirtoiduketi logoga prügikastid pandi detsembri lõpus Pärnu kolme mänguväljaku juurde.
Kiirtoiduketi logoga prügikastid pandi detsembri lõpus Pärnu kolme mänguväljaku juurde. Foto: Urmas Luik

Üks linnavalitsuse ämber ei jõua ununeda, kui juba uus koliseb. Alles see oli, kui mitme omavalitsuse ja ettevõtte ning kodanike vastuseisust hoolimata suruti jõuga läbi uus parkimiskord Pärnu linnas.

Peale esimest eelnõu lugemise läbimist linnavolikogus kutsus opositsioon (EKRE ja Keskerakond) kokku erakorralise istungi, kuhu kutsuti aru andma linnapea Romek Kosenkranius (valimisliit Pärnu Ühendab). Linnapea vastused volinike küsimustele olid samad, mida abilinnapea Irina Talviste (Reformierakond) oli korduvalt meedias ja volikogu istungil korrutanud: autosid olevat linnas palju, linnaõhk vaja puhtamaks saada, ummikuid olevat tarvis vähendada, jalgrattaga ja jalgsi liikumist suurendada. Avalikkusele pole öeldud päris põhjust: linna rahakoti täitmine.

2024. aasta eelarvesse on planeeritud trahvimäärasid (loe: kodanikuallumatust) 60 000 eurot. Suurem nöörimine on plaanitud suvel turistidelt ja peamine tulu tuleb kesklinna parkimisalalt. Suurt rahalaeva täidavad naaberomavalitsuste inimesed, kes võivad armulikult osta aastase parkimiskaardi hinnaga 850 eurot. Eelarvesse soovitakse parkimiselt tulu saada kokku 620 000 – 800 000 eurot. Linnapeal lipsas üle huulte summa uue parkimiskorra eeldatavateks kulutusteks – 500 000 eurot aastas.

Heaperemehelik ja tulevikku vaatav ettevõtja ei hakkaks iialgi ühiskonna vastuseisu ja pahameele korral tegema kulutusi, et loodetud röövmaksust tulu saada ja kaaskodanikele finantsrepressioone kehtestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles