Vambola Paavo Kui erastaks postiettevõtte (2)

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo leiab, et praegusi hindu vaadates tundub kirja saatmine luksus ja pole paljudele eakamatele taskukohane.
Vambola Paavo leiab, et praegusi hindu vaadates tundub kirja saatmine luksus ja pole paljudele eakamatele taskukohane. Foto: Arvo Meeks

Pühade ja aastavahetuse soovid on selleks korraks saadetud. Üha enam tungib peale nutimaailm, palju lihtsam on midagi soovida Facebookis või läkitada telefonis sõnum. Vana hea postkaardi lähetamine muutub aastatega harvemaks.

Olid ajad, kui kirjakandjad ei jõudnud kõiki soove õigeks ajaks laiali vedada. Lähedase meelespidamine kaardi ja käsitsi kirjutatud reaga loob erilise sideme. See tuleb südamest. Lähed postkontorisse, valid välja kaardid ning siis ostad juurde margid ja ümbrikud. Kodus laua taga on aega mõtteid koondada ning soovid kirja panna. Noorem põlv ütleb selle kohta mõttetus.

Praegusi hindu vaadates tundub kirja saatmine luksus, see pole paljudele eakamatele taskukohane. Siinkohal tuleb teha “kummardus” riigile ehk Eesti Postile. Midagi on viltu, kui kaardi saatmiseks tuli tänavu Saksamaale või Horvaatiasse lunastada 2.50 maksev mark. Mullu oli väljaminek veel 1.80 euro ringis. Kui välismaal elavatele lähedastele või sõpradele saatsid tänavu tervitusi, kulus ainuüksi markidele paarkümmend eurot. Vanemale inimesele on see suur väljaminek.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles