Naabrid äratasid suitsu täis korteris maganud inimese

Pärnu Postimees
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees

Reedel kell 10.05 ajal hakkas Pärnus Jannseni tänava kortermajas häiret andma suitsuandur. Samuti tundsid naabrid vingu ja näha oli kerget suitsu.

Päästjad kohalekutsumisega samal ajal läksid naabrid ise korteri ukse taha, kust suitsu tuli, ja püüdsid sisse pääseda. Viimaks ukse avanud inimene oli hakanud süüa valmistama ja ise sealjuures unne suikunud. Toit läks pliidil kõrbema ja suitsuandur andis selle peale häiret.

Päästjad tuulutasid ruumid ja selgitasid elanikule, et süüa tehes ei tohi mingil juhul magama jääda või kodunt ära minna.

Päästeamet soovitab pikemat valmimisaega nõudvate toitude puhul kasutada köögikella või taimerit, mis köögis toimuvat meelde tuletab ja kontrollima suunab.

Möödunud aastal reageerisid päästjad Pärnumaal toidukõrbemisele 15 korda. Neist õnneks ükski ei viinud Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa teatel suure tulekahju ega inimese hukkumiseni. Ent ta nendib, et see oht jääb alati, eriti juhul, kui mängus on alkohol ja elamises puuduvad suitsu- ja vingugaasiandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles