Suusatreenerid annavad terviseradadel tasuta tunde (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaal jagavad õpetussõnu Thea Reek, Kadri Madissoo (fotol) ja Anu Taveter.
Pärnumaal jagavad õpetussõnu Thea Reek, Kadri Madissoo (fotol) ja Anu Taveter. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal annavad suusaliidu ja SA Eesti Terviseradade projekti "100 suusatundi" raames Eesti omaaegsed tipud ja kümned treenerid nädala jooksul üle Eesti algajatele ja harrastajatele tasuta suusatunde.

Tunnid on mõeldud lastele ja noortele, kes pole kunagi suuski alla pannud, ja täiskasvanutele, kelle viimased sõidud on jäänud aastate taha. Treeningud toimuvad pea kõikides maakondades, kokku üle 40 rajal, mille eest kannavad hoolt Eesti Terviseradade rajameistrid. Pärnumaal ootavad juhendajad huvilisi Reiu-Raeküla terviserajal ja Jõulumäel. Tundide ajad leiab ja neisse registreerumine toimub internetis aadressil suusaliit.ee/100suusatundi.

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera sõnutsi on praegu kõikjal Eestis üle 90 korralikult hooldatud suusaraja, kokku üle 700 kilomeetri radu. "Nii nagu eelmisel talvel on tänavu alates novembrikuust olnud võimalik enamikul terviseradadel üle Eesti suusatada. Rajameistrid teevad head tööd selle nimel, et suusatamine oleks nauding," rääkis Jõepera.

Tasuta suusatundide nädalale pannakse punkt pühapäeval, 21. jaanuaril, kui tähistatakse ülemaailmset lumepäeva.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles