Õhtul algav tihe lumesadu muudab teeolud keeruliseks

Pärnu Postimees
Copy
Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobiv tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga.
Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobiv tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga. Foto: Marianne Loorents

Saartele jõuab täna pärastlõunast tihe lumesadu, mis laieneb aegamisi mandrile.

​Kirdesse pöörduv tuul hakkab tugevnema ja tuisku on oodata eeskätt saartel ja rannikualadel. Teeolud muutuvad täna öösel ja homme hommikul väga keeruliseks.

Tihedamad sajupilved liiguvad öösel üle Lõuna-Eesti põhja poole ja hommikuks tugevneb tuul sisemaalgi, mistõttu tuisku on laialdasemalt. Lund on oodata Lõuna-Eestis kuni 15 sentimeetrit ja mujal Eestis 4–10 sentimeetrit. Temperatuurid jäävad miinuspoolele.

Täna öösel ja homme hommikusel tipptunnil on teeolud üle-Eesti väga keerulised. Sajus ja tuisus muutuvad teed väga libedaks ja nähtavus halvaks.

Transpordiamet palub varuda homme hommikul sõitudeks märksa rohkem aega kui tavapäraselt. Sajualadel tuleb tunduvalt vähendada lubatud sõidukiirust, hoida tavapärasest suuremat pikivahet ja arvestada pidurdusmaa märgatava pikenemisega.

Tallinna ringteel ja Tallinna sissesõiduteedel on homme hommikusel tipptunnil sõltuvalt rasketest teeoludest tõenäolised ummikud. Homse päeva jooksul taandub sadu alates läänest ida poole ja teeolud paranevad.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobiv tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles