Pärnu jõutõstjad purustasid kuus Eesti rekordit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Reinhard Rebane pani end proovile treenerina.
Reinhard Rebane pani end proovile treenerina. Foto: Mailiis Ollino

Käärikul Eesti noorte, juunioride ja seenioride meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises näitasid suurepäraseid tulemusi Daigo Poweri esindajad, kes tõid kamaluga medaleid ja püstitasid kuus Maarjamaa tippmarki.

Suvepealinna klubi eestvedaja ja kõige nimekam sportlane Reinhard Rebane seekord ei võistelnud, vaid debüteeris treenerina ja saatis võistlustulle 15 jõutõstjat. Seejuures oma venna ja isa.

Kaks Eesti tippmarki sai oma nimele üle 84 kilogrammi kaaluvate juunioride hulgas esikoha võitnud Kärolin Rohtla. Tema kogusumma 422,5 kilo tähistas riigi juunioride rekordit ja küki resultaat 177,5 kilo avatud klassi tipptulemust.

Kärolin Rohtla püstitas kaks Eesti rekordit.
Kärolin Rohtla püstitas kaks Eesti rekordit. Foto: Erakogu

Marii Lisette Tiismaa oli kuni 63kiloste noorte seas kogusummaga 297,5 hõbedal. Lamades surumises püstitas tüdruk Eesti noorterekordi, kui punnitas sirgetele kätele 67,5 kilogrammi.

Kuni 105 kilogrammi kaalukategoorias tuli kogusummaga 625 kilo riigi noortemeistriks Kaarel Võsur, kes triumfeeris ka sama eaklassi absoluutarvestuses. Tema küki tulemus 255 kilo tähistab noorte tippmarki.

Felix Ozolins pälvis kuni 74kiloste noorte hulgas kogusummaga 498 kilo hõbemedali. Kükkimises sai ta kirja 190,5 kilo, millega püstitas riigi noorterekordi.

Henrik Högström (–93 kg) pingutas juunioride seas hõbeda- ja juunioride absoluudis pronksivääriliselt. Kükis sai suvepealinna klubi esindaja kirja 245,5 kilo, mis tähistab Eesti juunioride tippmarki.

Klubide arvestuses tuli Daigo Power juunioride klassi võitjaks ja pälvis noorte seas teise koha.
Klubide arvestuses tuli Daigo Power juunioride klassi võitjaks ja pälvis noorte seas teise koha. Foto: Erakogu

Eri võistlusklassides teenisid daigolastest veel kulla Reya Soontalu ja Vanessa Nikitina, hõbeda Mathias Tiismaa, Oliver Sale ja Reinhold Rebane ning pronksi Franz Rebane ja Maxim Oriol. Klubide arvestuses tuli Daigo Power juunioride klassi võitjaks ja pälvis noorte seas teise koha.

Valgamaal võistlesid ka SK Saarde esindajad. Üle 120kiloste juunioride seas saavutas Oskar Tallo hõbemedali ja kuni 74kiloste noorte hulgas Elmar Jefimov kulla. Seenioride mõõduvõtul teenisid kirkaima medali Günter Koovit, Tanel Trei ja Assar Tallo, hõbeda Tanel Buström ja pronksi Mikk Manilets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles