AUTOMÜÜK Rohepöörde oksake võrsub visalt, aga maasturiusku ei väära miski (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus osutus eelmisel aastal kõige populaarsemaks automudeliks Toyota Rav4 linnamaastur, mida müüdi 80.
Pärnus osutus eelmisel aastal kõige populaarsemaks automudeliks Toyota Rav4 linnamaastur, mida müüdi 80. Foto: TANNEN MAURY

Ehkki eelmine aasta algas siinsetele automüüjatele väikese ehmatusega, pööras turg järgmistel kuudel väikesele tõusule ja detsembri lõpuks oli kaubaks läinud 58 uut sõidukit rohkem kui tunamullu.

Kümnes Pärnu autosalongis, kus pakutakse 24 marki autosid, vormistati mullu 1360 uue sõiduki müük.

Kõige parem automüügikuu oli mai, kui salongidest vures välja 146 uut sõidukit. Märkimisväärne oli ka aasta viimane kuu, kui Pärnu esindustes tehti 117 tehingut ehk ligemale poole rohkem kui 2022. aasta detsembris.

Sõiduautosid läks mullu kaubaks 1147, mis on 56 võrra rohkem kui aasta varem. Tarbesõidukeid müüdi 213 ehk kahe võrra rohkem kui 2022. aastal.

Nii oli müügitehingute kasv mullu Pärnus 4,5 protsenti, mida on veidi vähem kui Eestis keskmiselt. Kogu Eestis tegi uute autode müük aastaga 11,7protsendise tõusu.

Pärnu automüügistatistikat koostava Mariine Auto müügijuhi Danel Karpenderi sõnutsi on see Pärnu piirkonnale iseloomulik. “Siinsel sõidukite müügiturul avalduvad muutused ja kõikumised väiksemas mahus,” märkis ta. “Aasta oli ootuspärane. Oli oodata kerget kasvutendentsi ja müügituru stabiliseerumist, mis tegelikult ju toimuski.”

Nagu viimastel aastatel tavaks saanud, troonivad müügitabeli tipus kolme margi sõidukid: üle poole autoostjatest võtab endale istumise alla mõne Toyota, Škoda või Volkswageni mudeli.

Ostjate eelistused on samaks jäänud sõiduki tüübigi puhul: iga teine uue auto omanik valis sõiduvahendiks maasturi ja iga kuues väike-keskklassi auto.

“See on püsinud muutumatuna juba aastaid,” märkis Karpender.

Ostetuim mudel oli mullu Pärnus Toyota RAV4, mis läks kaubaks 80 korral. Populaarsemate autode seas olid veel Škoda Octavia (71) ja Toyota Corolla (66).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles