Pärnus võib toidujäätmeid harvem ära anda (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Nüüd võib Pärnus toidujäätmeid külmal ajal konteineriga ära saata kord kuus ega tarvitse peotäit prügi kord nädalas prügivedajale üle anda.
Nüüd võib Pärnus toidujäätmeid külmal ajal konteineriga ära saata kord kuus ega tarvitse peotäit prügi kord nädalas prügivedajale üle anda. Foto: Urmas Luik

Pärnu jäätmehoolduseeskirja muudeti sedaviisi, et pole kohustust eraldi sorditud toidujääke talvel, kui need haisema ei lähe, kord nädalas prügifirmale üle anda, võib ka harvem.

Biojäätmete eraldi kogumise nõue kehtib kõigi hoonestatud kinnistute puhul. Toidujäätmed tuleb kas kodu juurest prügivedajale üle anda või oma aias kompostida. Kortermajades on lubatud koguda vaid eraldi konteinerisse, mida jäätmevedaja graafiku alusel tühjendab. Eramutes võib toidujäätmed koduaias kinnises kompostris kompostida või siis samuti koguda eraldi konteinerisse ning jäätmevedajale üle anda. Kui kinnistul toidujäätmeid kompostitakse, peab sellest teavitama omavalitsust. Hajaasustusega piirkondade eramutes on ainuke võimalus bioprügi kompostida oma kinnistu piires. Kompostimisest ei pea omavalitsust teavitama.

Kui varem pidi söögijäätmete konteinerit tühjendama aasta ringi kord nädalas, siis täpsustatud Pärnu jäätmehoolduseeskirja kohaselt võib edaspidi seda külmal perioodil ehk oktoobrist märtsi lõpuni teha kord nelja nädala jooksul. Soojal ajal ehk aprillist septembrini peab konteinerit tühjendama siiski kord nädalas. Kui kinnistul on sügavkogumismahuti, võib biolagunevate köögi- ja sööklajäätmete veosagedus olla aasta läbi kord nelja nädala jooksul.

Kõrvuti kinnistutel tekkivate jäätmete kogumiseks tohib kasutada ühismahutit. Selle kasutamiseks tuleb esitada taotlus Pärnu linnavalitsusele.

Ka paberit ja kartongi võivad korterelamud, asutused ja eraettevõtted edaspidi korraldatud jäätmeveo raames üle anda harvem, vähemalt üks kord 12 nädala jooksul senise nelja asemel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles