Pärnakate multimeedialavastus jõuab pärast Norrat ja Makedooniat kodulinna

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Norra-Eesti tantsukunstnike Kenneth Flaki ja Külli Roosna (pildil) multimeedialavastus “Singulaarsus”.
Norra-Eesti tantsukunstnike Kenneth Flaki ja Külli Roosna (pildil) multimeedialavastus “Singulaarsus”. Foto: Kris Moor

Pärnu nüüdismuusika päevade raames tulevad Norra-Eesti tantsukunstnikud Kenneth Flak ja Külli Roosna näitama oma mujal maailmas etendatud lavastust “Singulaarsus” ka kodulinna.

Pärnakate lavastus nomineeriti 2023. aastal Eesti teatriauhinnale tantsulavastuse kategoorias ja pälvis auhinna Tallinna ülikooli silmapaistvaima publikatsiooni, õpiku ja loomingulise projekti konkursil.

“Singulaarsus” on multimeedialavastus, kus kohtuvad tants, interaktiivne heli, video ja valgus. Siingi jätkavad Roosna ja Flak endile omast interaktiivset “ökosüsteemi” meetodit, milles tantsija jalad või käed on ühendatud sensoritega, mille kaudu aitavad tantsija liigutused kaasa etenduses kuuldava heli, nähtava valguse ja video reaalajas loomisele.

Mõiste “singulaarsus” viitab siin iga inimese siseelu ligipääsmatusele ja kordumatusele. Kohale, kus ühtsed kirjeldused enam ei kehti. Eemaldudes sellest, mida arvame end teadvat, siseneme tundmatule alale. “Mina näen seda kui teekonda nagu šamaanidki mingisuguse tarkuse või teadmise otsimise nimel,” sõnas Roosna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles