Küsitlus Mida arvavad tuumaenergiast Eestis Pärnumaalt valitud riigikogulased? (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Seda, kas tuumaenergiakava Eestis käivitada, hakkavad aasta esimestel kuudel arutama valitsus ja riigikogu.
Seda, kas tuumaenergiakava Eestis käivitada, hakkavad aasta esimestel kuudel arutama valitsus ja riigikogu. Foto: Tairo Lutter

Riikliku tuumaenergia töörühma koostatud lõpparuandes seisab, et ruumilise analüüsi kohaselt oleks tuumajaama üks soovitavaid asupaiku Varbla piirkond Lääneranna vallas ja Eestisse sobiksid väikesed moodulreaktorid. Tänavu peavad riigikogulased kujundama oma seisukoha, kuidas tuumajaama plaanidega edasi minna. Mida arvavad Pärnumaalt riigikokku valitud rahvasaadikud?

Tuumajaama sotsiaalmajandusliku mõju analüüsi kohaselt oleks jaama ehitamise mõju kõige positiivsem Tallinnast kaugemal asuvatele kahaneva ja alla keskmise sissetulekuga elanikega piirkondadele nagu Varbla, Loksa, Kunda ja Toila kant, mis ühtlasi on hiljuti valminud ruumilise analüüsi põhjal jaama soovitavad asupaigad.

Raportis märgitakse, et suurtest keskustest kaugemale jäävate piirkondade puhul on tarvis tuumaelektrijaama rajades investeerida kohalike avalike teenuste pakkumisse, kuna töökohtade arvu kasv piirkonnas võib märgatavalt kasvatada elanike hulka, kellele on vaja neid teenuseid osutada. Kvaliteetteenuste pakkumist see neis piirkondades tõenäoliselt siiski ei kasvata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles