Nädalast jäi kõlama Talvekatsumuste lainel

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Talvised teeolud valmistavad paljudele peavalu.
Talvised teeolud valmistavad paljudele peavalu. Foto: Andres G. Adamson

Lõppeva nädala heitlik talveilm koos rohke lumesaju, tuisu ja libedate teedega muutis katsumusrohkeks paljude Eesti inimeste elu. Kui juba toast nina välja pistsid, polnud vahet, kas liikusid jalgsi, auto või hoopis liinibussiga – vaeva tuli näha ühtmoodi.

Sellist liikluskaost nagu eelmise nädala lõpus Tallinna ringteel, kus puntrassse sõitis 25 autot, pole õnneks siin mail nähtud. Kuid väiksematest plekimõlkimistest ja teele jäänud masinate tõttu tekkinud ummikutest on Pärnu Postimehelgi tulnud kirjutada pea iga päev. Päris mitme avarii otsene põhjus oli auto pidurdusteekonna alahindamine libedal teel.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Avo Rahu nentis viimase nädala liiklusolusid kommenteerides, et raske on, kuid bussiühendus toimib ja saadakse hakkama. Ikka on tulnud ette juhtumeid, kus bussid on lumme kinni jäänud või seisnud ummikutes ja seetõttu hilinenud. Kõrvalistes paikades teevad liiklemise raskeks treppi sõidetud teed ja ega teehooldajad varastel hommikutundidel lumelükkamisega just ülemäära kiirusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles