Galerii Sindi seltsimajas peeti kultuuritegijate auks tänupidu ja avati uhke näitus

Copy

Humoorika sketšiga 60 aasta tagusest reporteri ja ehitaja intervjuust toona, kui Sindi klubihoonet alles ehitati, näituse avamisega veelgi pikemast kohalikust kultuurielust ning tantsu-, laulu- ja muusikakollektiivide kontserdiga peeti täiesti uue sisu saanud Sindi seltsimajas tänupidu neile, kes selles majas aegade jooksul on seltsielu vedanud ja selles kaasa löönud.

Tori valla kultuurikeskuse direktori Ants Välimäe jutu järgi tekkis mõte läinud kevadel, kui seltsimaja oli veel remondis. “See maja on inimestele oluline, kultuurilugu tohutult kaua kestnud, Sindi laulukoor üle 150 aasta tegutsenud. Ja kui see maja saab nüüd uue sisu, kuue ja kvaliteedi, siis võiks ju kokku kutsuda kõik need inimesed, kes on aastate jooksul panustanud Sindi kultuuriellu, ning vaadata seljataha: mis siin on olnud ja kuidas on olnud,” avaldas ta.

Ajaloolistest fotodest, faktidest ja meenutustest näituse koostamisel olid abiks Marko Šorin, Tiit Kask, kauaaegne Sindi kultuurijuht Priit Kask, Argo Juske, Lea Puust ja Aita Puust ning Kristel Reinsalu, kes septembri algusest asus Tori valla kultuurikeskusesse tööle kultuurikorraldajana ja võttis esimese ülesandena selle näituse kokkuseadmise ette. Reinsalu juhatab juba palju aastaid Sindi laulukoori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles