Sadama kossutiim pääses äsja antirekordeid püstitanud Viimsi vastu ehmatusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond pidi noore ja vigastustest räsitud Viimsi satsi vastu kõvasti higistama. 
Pärnu Sadama korvpallimeeskond pidi noore ja vigastustest räsitud Viimsi satsi vastu kõvasti higistama. Foto: Urmas Luik

Pärnu Sadama korvpallimeeskond lustis võõral väljakul Viimsi vastu täiega ja juhtis vahepeal juba 16ga. Ometi tuli võit oi-oi kui raskelt. 

Noor Viimsi sats sai eelmises voorus Tartult hirmsa koslepi, kui 24:76 kaotusmängus püstitati mitu antirekordit. Klubi nimele saadi mängu jooksul vähim punkte visatud meeskonna “aunimetus”, mis varem oli 36ga just Tartu käes. Avaveerandil visatud kaks silma tähistas rekordi kordamist: 2013. aastal skooris nõnda kasinalt kõrgliigas ka KK Pärnu, kes alistus kümne minuti jooksul Tallinna Kalevile 2:17.

Küll sai tänavuse hooaja jooksul viis võitu kogunud sats enne Sadamaga mängu lisajõudu, kui tiimiga liitus varem Tartut esindanud 19aastane mängujuht Kaspar Kuusmaa. Täiendus kulus marjaks ära, sest viimsikatel oli viisiku jagu pallureid vigastuse tõttu väljas. Kui novembris-detsembris võitis 13. kohal asuv Viimsi neli mängu järjest, oli enne Pärnu mängu kaotusseeria veninud kuuemänguliseks.

Gert Kullamäe juhendatavate pärnakate minek on olnud selgelt tõusuteel: kui eelmise aasta lõpus saadi seitse kaotust järjest, tehti seejärel tuul alla Tallinna Kalevile ja Raplale. Kõvasti punniti vastu ka Eesti-Läti ühisliiga tippu kuuluvale Riia VEFile (78:88). 

Pärnakad vajasid võõrsil Viimsi vastu hädasti võitu, kui tahetakse play-off'ist unistada. Tabelist vaatas vastu seitse võitu ja 11 kaotust, mis andis 11. koha. Viimasel sõelmängude positsioonil ehk kaheksandal asus TalTech, kel kirjas nii kümme võitu kui kaotust.

16punktine eduseis mängiti maha

Uus Sadama algviisik – Siim-Markus Post, Robert Valge, Saimon Sutt, Troy Barnies ja Ivo Van Tamm – alustas vingelt: esimesel rünnakul sahistas oma kunagise koduklubi vastu kolmese Post ja viiv hiljem Tamm (6:0). Noori viimsikaid hakati kohe üle välja pressima ja tundus, et tahetakse kütta samasugust sauna, nagu Tartu oli kolm päeva varem teinud. Matši alguses nähtus, et midagi sellist võibki tulla: viie minuti järel juhiti juba 17:2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles