Jõulu noormees krooniti esimest korda Eesti meistriks. Treener: Tundub, et ta tahab ikka suusatajaks saada!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juss Leiner.
Juss Leiner. Foto: Jõulu Suusaklubi

Juss Leinerile jääb 20. jaanuar veel pikaks ajaks meelde – just sel päeval võitis 17aastane noormees murdmaasuusatamises oma esimese Eesti meistrivõistluste kulla.

Kümne kilomeetri eraldistardist klassikasõidu triumfi nimel käis kõva rebimine ja viimaks mahtusid U18-vanuseklassi medalistid üksnes 6,9 sekundi sisse.

Kui Leiner oli Otepääl Tehvandi suusarajal kümne külmakraadiga endast kõik välja pigistanud ja jõulukale mõõdeti lõpujoonel 28.44,2, ei saanud pärnakas kohe juubeldama hakata: finišis polnud veel suurim konkurent, kohe Leineri järel startinud Igor Snitsarenko. Piinarikkad sekundid kulusid ja kulusid, ent tiksusid õnneks nõnda kaua, et CFC spordiklubi esindaja sai kirja 0,9 sekundit nigelama tulemuse. Oh seda rõõmu!

Tahab suusatajaks saada

Olgu lisatud, et Leiner pälvis augustis Maarjamaa tšempionaadi kulla ka rullsuusatamises, ent oma põhialal ehk lumel oli tal kirkaim autasu puudu. Viimastel aastatel on toimunud pöörane areng.

“Rullis üllatas Juss iseennastki ja kuld tundus justkui juhus – eelmistel hooaegadel sõitis ta pigem esikümne piirile, kunagi isegi 30. kohtadele. Eks see rulli kuld motiveeris teda nüüd lumelgi kõvasti sõitma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles