Nädalast jäi kõlama Streik jätkub!

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Õpetajate streik pole selle nädala jooksul veel mingit lahendust leidnud ja jätkub tuleval nädalalgi.
Õpetajate streik pole selle nädala jooksul veel mingit lahendust leidnud ja jätkub tuleval nädalalgi. Foto: Andres G. Adamson

Õpetajate esimese streiginädala lõpuks oli selge, et haridustöötajate liidu läbirääkimised riigijuhtidega pole tulemust toonud. Streik jätkub uuel nädalal.

Valitsus saadab sõnumeid, et kokkulepet nagu otsitaks, kuid avalikkuse ette jõudnud infokillud on vastuolulised. Kord räägitakse õpetajate soovitud 10,8 miljonist eurost palgalisast, siis jälle hoopis haridusreformide vajalikkusest, et haridustöötajatele paremat tulevikku kavandada. Valitsuserakonnad isegi ei paista olevat sama meelt, kuidas selle streigiga ühele poole saada ja eluga edasi minna. Selgesti paistab silma Reformierakonna jäikus õpetajatele lisaraha leidmisel.

Streik paneb proovile õpetajadki. Kuigi mõni omavalitsus maksab streigi ajal õpetajatele palka, kaotavad paljud veebruaris laekuvast palgast kopsaka tüki. Need, kes jätkavad streigiga tulevalgi nädalal, võivad ilma jääda juba märkimisväärsest osast jaanuarikuisest töötasust ja usutavasti ei saa paljud õpetajad seda endale lubada. Kas tõesti valitsus seda loodabki, et raha paneb asjad paika ja tööseisak lõpeb aina väiksema arvu streikijate tõttu iseenesest?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles