GALERII Pärnu korvpallinaiskond teenis meistriliigas kolmanda võidu. Treener: Kõrgliigasse minek oli õige samm

Märt Pilme
, reporter
Copy

Pärnul oli viimati meistriliiga korvpallinaiskond välja panna hooajal 1994/1995. Nüüd, 30 aastat hiljem madistatakse taas kõrgliigas.

Reede õhtul olid suvepealinna tüdrukute näod naerul, sest koduväljakul tehti TalTech/Siili seljad kindlalt prügiseks. Tablool säras pärast kõva pingutust 78:39 ja hooaja kolmas võit oli tõsiasi. Üleväljamees, õigemini -naine, oli alles 15aastane Jessica Ristimets, kes kõmmutas pealinlastele 24 punkti. Eesti noortekoondise liider lisas statistikasse ka viis lauapalli ja koguni kaheksa vaheltlõiget!

“Muidugi olen rahul!” rõõmustas Pärnu spordikooli peatreener Katrin Kallit pärast 39punktist võitu autsaideri üle.

Kaks aastat pani 56aastane Kallit täiega, rändas viie võistkonnaga mööda Eestit ringi nõnda, et (mängu)vabu nädalavahetusi peaaegu polnudki. Nüüd on teenekal treeneril paar satsi vähem ja ta saab seepärast tiba lahedamalt hingata. Sellegipoolest tuli pärast äsjast meistriliigamängu sõita laupäeval noortetiimiga Tartusse.

Otsustamise koht

“Viie võistkonnaga läks asi juba liiale,” meenutas peatreener oma varasemat graafikut ja ohkas kergendatult. “See hooaeg tegin valikuid ja nüüd tuleb ikka mõni vaba päev ka.”

Selle hooaja eel reformiti Eesti naiste kossu märkimisväärselt: alaliit otsustas kõrg- ja esiliiga kokku panna. Valus löök Maarjamaa korvpallile oli tõsiasi, et riigi esiklubi ehk kahel viimasel aastal triumfeerinud TalTech pani pillid kotti: nüüd pole enam ühtki tiimi, kes lööks kaasa Balti liiga kõrgeimal tasemel ja üritaks asja vähegi professionaalselt ajada. Kõik on amatöörid. Küsiti, kas Eesti naiste korvpall on nüüd surnud, ja asjaosalised leidsid, et asi on sellele suhteliselt lähedal.

Niisiis pakuti pärnakatelegi, kas nad tahaksid liituda meistriliigaga, sest veel mullu palliti esiliigas. Kalliti sõnutsi tuli otsustada kahe variandi vahel: kas minnagi kõrgliigasse või panna välja noorteklasside vanim ehk U19 sats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles