Töö kiire ja korralik: võrkpallurid nüpeldasid välismaal kahel korral kuivalt lätlasi ja murdsid pika needuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi mängijad.
Pärnu võrkpalliklubi mängijad. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubil õnnestus nädalavahetus Lätis suurepäraselt: mõlemad Balti liiga vastasseisud võideti 3:0.

Laupäeval mängiti Jūrmalas Riia tehnikaülikooli tiimiga, kellele anti geimides vastavalt 20, 15 ja 23 punkti. Pärnakate punktiliidrid olid Renee Teppan ja Andrus Raadik, kes mõlemad kogusid 15 silma. Toms Švans lisas üheksa punkti.

Statistikas nähtu oli kõik eestlaste kasuks: rünnakuprotsent võideti 58:43 ja vastuvõtt 70:46. Toomas Jasmini hoolealused teenisid blokiga kümme ja serviga kuus punkti, lätlastel olid samad näitajad viis ja kolm.

Läti miniturneele pandi väärikas punkt Daugavpilsis, kui sealse Ezerzeme tiimi alistati samuti 3:0 (25:20, 25:23, 25:22). Pärnu eest kogusid neli meest kahekohalise punktisumma: Tony Tammiksaar panustas 15, Teppan ja Švans 12 ning Raadik kümne punktiga.

Meie meeste rünnakuprotsent oli 46 ja vastuvõtt 37, lätlastel olid samad arvud vastavalt 40 ja 50. Suvepealinlased olid Daugavpilsist selgelt üle blokis ja servijoonel: sulustamine võideti 12:6 ja ässpallingud 10:4.

Lõunanaabrite juures murti kauaaegne needus: viimati teenisid pärnakad Lätis ühe nädalavahetusega kuus punkti tabelisse viis aastat tagasi ehk 2019. aastal.

Kaks kindlat võitu pärnakate tabelikohta ei parandanud, ent nüüd saadi esineliku sabast kinni ja teistelt eest. Tšempionaadi juhib 46 silmaga Selver/TalTech, kellele järgnevad Tartu (34), Võru (27), Daugavpils (22), Pärnu (22), Amber (15), Riia (12) ja Jēkabpils (11).

Sel nädalavahetusel võõrustatakse kodusaalis Jēkabpilsi ja leedukate Amberit.

Pärnu spordikooli naiskond teenis meistriliigas teise võidu, kui taas alistati Võru.
Pärnu spordikooli naiskond teenis meistriliigas teise võidu, kui taas alistati Võru. Foto: Urmas Luik

Naiste meistriliigas sai olulise võidu kirja Pärnu spordikool, kes alistas lähikonkurendi ja tabeli viimase, Võru Barruse 3:0. (25:22, 25:21, 25:17). Nõnda lõppes 13mänguline kaotusseeria ja pärnakad kindlustasid matš enne põhiturniiri lõppu koha sõelmängudel.

Karl Lillese hoolealustest olid resultatiivseimad Maare Järvekülg ja Reelika Raap, kes mõlemad panustasid kümne punktiga. Kädi Peterson lisas üheksa ja Airi Lääne kaheksa silma.

Viimases voorus, 4. veebruaril võõrustatakse koduväljakul Kastret. Pärnulannad on praegu kaheksandad, ent viimases mängus on võimalik tabeliseisu parandada. Naiste meistriliigat juhib 42 punktiga TalTech, kellele järgnevad Tartu (37), Rae (33), Audentes (28), Kastre (17), Viljandi (16), Viimsi (10), Pärnu (9) ja Võru (3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles