Ann Marii Kivikas sprindib suvel nii EMil, MMil kui olümpial? «See tundub ulmeline, aga juba käega katsutav»

Märt Pilme
, reporter
Copy
Ann Marii Kivikas (vasakul) jättis karikavõistlustel 300 meetris Eesti rekordiomaniku Marielle Kleemeieri kindlalt selja taha.
Ann Marii Kivikas (vasakul) jättis karikavõistlustel 300 meetris Eesti rekordiomaniku Marielle Kleemeieri kindlalt selja taha. Foto: Marko Mumm/EKJL

Saagu mis saab – eesootav suvi jääb suvepealinna 21aastasele sprinterile Ann Marii Kivikale kindlasti elu lõpuni meelde.

Pärnu kergejõustiklastele osutusid äsjased Eesti talvised karikavõistlused üliedukaks, kui pealinnast naasti kümne trofeega. Kaks neist sai endale Maarjamaa kiireimate naiste hulka kuuluv Kivikas, kes on vägevas hoos.

Pikalt Romet Mihkelsi käe all treeninud pärnulanna, kes harjutab nüüd Tartus Tiina Toropi näpunäidete järgi, triumfeeris nii 60 meetris (7,50) kui 300 meetri jooksus (39,08). Kui sprindi tulemus tähistas elu teist aega, siis pikema vahemaa resultaat isiklikku rekordit.

«Karikavõistlustele paneksin hindeks viie,» sõnas SK Altiuse esindaja rahulolevalt.

EMile? MMile? Olümpiale!?

Kivikas plaanib sisehooajal – mis ei kuulu üldse pärnaka lemmikperioodide hulka, sest ta peab end üdini staadionisportlaseks – päkkadele valu anda veel kolmel võistlusel: Martin Kutmani mälestusvõistlusel ja kahtedel Eesti meistrivõistlustel (U23 ja täiskasvanud).

Siis saab üks peatükk läbi ja algab uus, mis sportlase sõnutsi tõotab tulla eriti põnev – nimelt hakatakse välihooajal ühes Võro, Suumanni, Verlini ja Miia Otiga end Eesti kergejõustiku ajalukku kirjutama.

Jutt käib 4×100 meetri teatejooksust, kus Maarjamaa naistel on kõrged sihid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles