Kellukese lasteaias peeti teatrifestivali nädalat

, Kellukese lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestival Pärnu Kellukese lasteaias.
Teatrifestival Pärnu Kellukese lasteaias. Foto: Erakogu

Teater! Muinasjutt! Millised maagilised sõnad! Eriti kui need kõlavad lasteaialastele.
 

Pärnu lasteaias Kelluke peeti 26.-30. märtsini teatrifestivali „Me oleme artistid“. See oli lasteaia esimene teatrifestival, kuid tahaksime kujundada sellest iga-aastase teatrikuul toimuva traditsiooni.

Festivalil olid lapsed nii vaataja-kuulaja rollis kui ka esinesid ise. Lasteaias olid festivali raames vaatamiseks üles pandud kolm näitust: laste joonistused vene naljamehest Petruškast, fotonäitus „Õpetaja kui artist“ ja väljapanek teatrižanritest.

Iga rühm esines väikese näidendiga. Rodnitšoki rühm esines muusikalise lavastusega „Lugu arast jänesest“. Isegi Gorošinki sõimerühma lapsed lõid kaasa, nad esitasid näidendi „Tare-tareke“. Koolieelse rühma Znaiki lapsed kandsid ette eestikeelse muusikalise lavastuse „Rongisõit“. Solnõško lapsed tõid välja lavastuse „Tagurpidi kakuke“. Kõik lapsed esinesid suure õhina ja entusiasmiga.

Iga teatripäeva juhatasid sisse vene naljamees Petruška, keda kehastas liikumisõpetaja Ljudmilla Salev, ja Teatrihaldjas õpetaja Tatjana Lipintsova kehastuses.

Petruška oli tõeline naljatilk, kes naerutas nii lapsi kui õpetajaid. Teatrihaldjas oli aga salapärane, helge ja muinasjutuline, tema õpetas lastele teatrikunsti aluseid. Muusikaõpetaja Svetlana Nikiforova oli kogu muusikalise kujunduse autor.

Esmaspäeva õhtupoolikul näidati saalis kõikidele lastele õpetaja Julja Domaševa koostatud slaidisõud „Tutvus teatriga“. Teisipäeval külastasid lapsed Sindis päris ehtsat tsirkust ja neljapäeva hommikul käis lasteaial külas Vene gümnaasiumi 3.b klassi teatritrupp muusikalise näidendiga „ Kade kärbseseen“. Õhtupoolikul astusid meie oma õpetajad üles lavastusega „ Jänku maja“.

Kogu nädal oli täidetud emotsioonide, lõbusa tuju, rõõmu ja naeruga. Lapsed kandsid  nädala jooksul kostüüme ka siis, kui nad ei esinenud.

Reedel toimus pidulik teatrifestivali lõpetamine ja esines veel kaks rühma: Laduški esitas muinasjutunäidendi „Viisakussõnad“ ja Raduška muusikalise muinasjutu „Metsas“.
 
Petruška ja Teatrihaldjas mängisid kõigi nende päevade jooksul lõbusaid äraarvamismänge ja tantsisid koos lastega. Kahju oli Petruška ja Teatrihaldjaga hüvasti jätta, aga järgmisel aastal kohtume kindlasti jälle. Lahkumiskingitusteks jäid lastele preemiaks jagatud šokolaadimedalid ja tänukirjad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles