Vallajuht tegi oma versiooni “Aktuaalsest kaamerast”

Pärnu Postimees
Copy
Põhja-Pärnumaa vallavanem Madis Koit ja ERRi toimetaja Veronika Uibo.
Põhja-Pärnumaa vallavanem Madis Koit ja ERRi toimetaja Veronika Uibo. Foto: Kollaaž Ekraanikuvadest

Läinud pühapäeval eetris olnud ETV uudistesaates “Aktuaalne kaamera” näitlikustas kunagine õpetaja, praegu ERRi toimetaja ja saatejuht Veronika Uibo veeklaaside abil, kuidas rahastatakse haridust.

Riigi klaasist kallas Uibo kogu vee kohaliku omavalitsuse klaasi, sealt jõudis hariduse anumasse aga mõni sorts: suurema osa valas Uibo meelega mööda. Tegevust saatis tekst, et riik annab raha omavalitsusele, mille rahakotist jõuab seda natukene ka haridusse.

Seda stseeni pidas Põhja-Pärnumaa vald eksitavaks ja avaldas oma valla sotsiaalmeedias klipi, kus vallavanem Madis Koit valas samuti vett klaasist teise. Mööda ei valanud Koit tilkagi, tõi hoopis kaadrisse veel valla vapiga kruusi ja valas hariduse anumasse pealegi, et see ikka täis saaks.

Valla video on ühismeedias kohunud juba julgelt üle 1000 vaatamise ja positiivseid reaktsioone. Rakvere linnapea Triin Varek kiidab Koitu ja tõdeb, et Rakveregi maksab haridusele peale.

Ülejäänud saatelõigus avaldasid hariduse rahastamise, kohalike omavalitsuste kui koolipidajate ja koolivõrgu reformi kohta arvamust kunagised haridusministrid Liina Kersna, Mailis Reps, Tõnis Lukas ja Jaak Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles