KAART Pärnu südalinna uusarendustel lubatakse rajada standardist vähem parkimiskohti (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Südalinna parkimiskitsikus on tekkinud järk-järgult ja probleem muutub veel hullemaks, kui praegu tühjalt seisvad krundid, kuhu on võimalus autot jätta, tulevikus täis ehitatakse.
Südalinna parkimiskitsikus on tekkinud järk-järgult ja probleem muutub veel hullemaks, kui praegu tühjalt seisvad krundid, kuhu on võimalus autot jätta, tulevikus täis ehitatakse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu tõstab parkimiskitsikuse lahendamiseks järsult parkimise hinda. Samal ajal on südalinna uusarendustel lubatud rajada vähem parkimiskohti, kui standard ette näeb.

Praktikas ei saa isegi vähendatud hulgal parkimiskohtadest kõik valmis. Ühe viiekorruselise maja korterite ja äripindade tarvis ei ehitatud mitte ühtegi kohta, kuhu maja elanik või klient saaks oma auto jätta. Paratamatult tekib küsimus: kuhu südalinna uute hoonete asukad oma sõidukid pargivad?

Pärnu südalinnas Graf Zeppelini majas Lai 15 ja 15a paiknevad esimesel korrusel äripinnad ning ülemistel korrustel büroo- ja eluruumid. Standardi järgi peaks majal olema 126 sõiduauto parkimiskohta. Ent linn lubas detailplaneeringuga 83. Nüüdseks, mil maja püsti ja osa pindadestki müüdud, pole isegi nendest kõiki valmis ehitatud ja standardiga võrreldes on Graf Zeppelini majal vaid pool parkimiskohtadest. Selgitamaks, kuidas selline asi võimalik on, peab pilgu heitma mitme aasta taha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles