Vollemehed venitasid võiduseeria neljamänguliseks, kuid jäid põhipommitajata

Märt Pilme
, reporter
Copy
Renee Teppan suundub Araabia Ühendemiraatidesse.
Renee Teppan suundub Araabia Ühendemiraatidesse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi on Balti liigas hoos: nädal tagasi teenis meeskond võõral väljakul nädalavahetusega kaks võitu ja kordas nüüd sama kodusaalis. 

Laupäeval sõitis suvepealinna külla liigatabeli viimane ehk Jēkabpilsi Lūši. Ehkki meie mehed jäid geimidega 1:2 taha, ronisid nad raskest seisust välja ja võitsid 3:2 (26:28, 25:21, 19:25, 26:24, 15:12). 

Vinges hoos oli Renee Teppan, kes üleplatsimehena tõi 25 punkti (+13). Küll jäi see diagonaalründaja viimaseks matšiks suvepealinna särgis, sest Teppan sõidab lähipäevil Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse, et liituda sealse satsi Al Wasliga.

Renee Teppan suundub Araabia Ühendemiraatidesse.
Renee Teppan suundub Araabia Ühendemiraatidesse. Foto: Mailiis Ollino

Kuus ässa kõmmutanud Toms Švans panustas 20 (+17) ja Tony Tammiksaar 13 (+2) silmaga. 

Olgu lisatud, et Luši otsustas järgmisel päeval anda TalTechile loobumiskaotuse, sest Läti klubil ei piisanud haigestumise tõttu mängijaid.

Pühapäeval pallisid pärnakad leedukate Gargždai Amber Volleyga, kellele olid eelmised kaks lahingut kaotanud kuivalt ehk 0:3. Seekord olid jõujooned vastupidised ja lahinguks ei läinudki: Toomas Jasmini hoolealused võtsid veenva võidu, andes külalistele geimides vastavalt 21, 18 ja 16 silma. 

Leedukate vastu oli punktikunn kapten Andrus Raadik, kes kogus 15 silma. Algkoosseisudebüüdi kirja saanud ja Teppanit asendanud Siim Rantanen lisas 13 punkti. 

Pärnul on nüüd üheksa võitu ja üheksa kaotust, mis kergitas meie mehed tabelis neljandaks. Tšempionaati juhib 52 silmaga TalTech, kellele järgnevad Tartu (35), Võru (27), Pärnu (27), Daugavpils (22), Amber (15), Riia (14) ja Jēkabpils (12). Pärnakate järgmine mäng tuleb reedel võõrsil Tartuga, pühapäeval võõrustatakse kodusaalis Võrut. 

Naised lõpetasid põhiturniiri kaotusega
 

Pärnu spordikooli naiskond.
Pärnu spordikooli naiskond. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval peeti suvepealinna spordihallis teinegi kõrgliigamatš, kui Pärnu spordikool jäi naiste meistriliigas alla Kastrele 0:3 (14:25, 17:25, 9:25). Siinse tiimi parimana kogus Reelika Raap kaheksa silma.

Karl Lillese juhendatava satsi noosiks jäi põhiturniiril 14 kaotust ja kaks võitu, mis mõlemad tulid meistriliiga viimase ehk Võru naiskonna vastu. Üheksa naiskonna konkurentsis oldi kokkuvõttes kaheksandad, mis tähendab, et kahe võiduni mängitavas veerandfinaalis minnakse vastamisi põhiturniiri võitja ehk TalTechiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles