Algab Kallastu festival

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus ja Kai Kallastu.
Andrus ja Kai Kallastu. Foto: Pärnu Ooper

Sel reedel saab alguse sopran Kai Kallastu ning helilooja ja dirigendi Andrus Kallastu loomingut pakkuv Kallastu festival.

Festivali kavas on kolm kontserdiprogrammi. Kannatusajal, suurel reedel 6. aprillil Pärnu Eliisabeti kirikus ja vaiksel laupäeval, 7. aprillil Tallinna Jaani kirikus esitavad sopran Kai Kallastu ja flötist Leonora Palu "Stabat Materi" tekstile loodud Andrus Kallastu teoseid.

Ülestõusmispühal, 8. aprillil kõlavad Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu Ooperi kontserdisarjas "Abonement 007" rahvalauluseaded ja tugeva rahvusliku alatooniga muusika hispaania heliloojalt Isaac Albénizelt, brasiilia heliloojalt Heitor Villa-Loboselt ja prantsuse heliloojalt Marie-Joseph Canteloube de Malaret'lt. Kontserdi kavas on ka esiettekanne noorelt eesti heliloojalt Piret Pajusaarelt.

Muusikat esitavad sopran Kai Kallastu, klarnetist Tarmo Pajusaar ja kitarrist Kristo Käo. Sama kavaga kontsert toimub laupäeval, 21. aprillil Rakvere gümnaasiumi aulas.

Festival lõpeb pühapäeval, 15. aprillil Pärnu uue kunsti kuuseumis Pärnu Ooperi kontserdisarjas "Abonement 007" toimuva kontserdiga, millel sopran Kai Kallastu esitab kimbu teoseid sopranile ja elektroonikale. Eesti esiettekannetena kõlavad soome helilooja Kaija Saariaho teos "Lonh" ning ukrainlanna Lubawa Sydorenko "Valge ingel". Kontserdikavas on ka Sohrab Udumani teos "Cassandra" ja Hans-Gunter Locki elektrooniline muusika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles