Mälumäng Alustab Pärnu Postimehe mälumäng "Lumi küsib"

Erkki Lumisalu
Copy
"Lumi küsib" on Pärnu Postimehe igakuine mälumängusari.
"Lumi küsib" on Pärnu Postimehe igakuine mälumängusari. Foto: Pärnu Postimees

Alustame igakuise mälumängusarjaga, mis toob teie ette eri küsimusi ja teadmisi nii lähemalt kui kaugemalt. Esimesel, mängu katsetamise kuul keskendume Pärnu Postimehele läbi selle pika ajaloo.

Veebruar

  1. Esimeses Perno Postimehes 5. juunil 1857 tutvustas Johann Voldemar Jannsen lugejatele põhjalikumalt üht tehnoloogilist imeasja, mida siin mail poldud veel nähtud. Millisest tehnilisest saavutusest Jannsen esimeses lehenumbris pajatas?
  2.  J. V. Jannseni kuju püstitati Pärnusse Rüütli tänavale ajalehe 150. sünnipäevaks 2007. aastal. Kes on skulptuuri autor?
  3. Eelmise aasta jaanuaris trükkis Eesti Post Riho Luuse kujundatud postmargi ühest Pärnumaa objektist. Margiga koos välja antavale esimese päeva ümbrikule (FDC) aga trükiti Pärnu Postimehe fotograafi Mailiis Ollino foto sellesama objekti ühest detailist. Mida oli Ollino pildistanud? Õigeks vastuseks piisab objekti nimetamisest.
  4. Pärnu Postimees on aastast 2014 korraldanud laste joonistuskonkurssi, mille parimad tööd jõuavad igal aastal ajalehe seinakalendrisse. Mis nime laste joonistuskonkurss kannab?
  5. Pärnu Postimehe pikem taskuhääling, kus eetrisse lähevad intervjuud ja arutelud, kannab löövat pealkirja. Mis on selle taskuhäälingusaate pealkiri?

Osale loosimises

Mängus osalemiseks vastake õigesti kõigile viiele küsimusele ja saatke vastused koos oma kontaktandmetega hiljemalt 7. märtsiks meiliaadressil malumang@parnupostimees.ee.

Õigesti vastanute vahel loosime 8. märtsil välja PP kingikoti.

Võitja nime ühes õigete vastustega avaldame 9. märtsi PPs, kui kuulutame ühtlasi välja uue mängu ja esitame uued küsimused.


Küsimused koostas Postimees Grupi töötaja Erkki Lumisalu.

Mälumängu, loosimises osalemise ja Postimees Grupi isikuandmete töötlemise tingimused leiate aadressilt parnu.postimees.ee/malumang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles