Pildid Pärnakas pälvis Ilon Wiklandi kunstikonkursil auhinnalise koha

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
17aastane Mirel Kallas paistis silma väga osavalt detailide ja fooni kokku sidumises.
 
17aastane Mirel Kallas paistis silma väga osavalt detailide ja fooni kokku sidumises.  Foto: Laura Eichhorst

Täna, kunstniku ja illustraatori Ilon Wiklandi 94. sünnipäeval kuulutati Haapsalus Iloni Imedemaal välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi laureaadid.

Konkurss toimus kümnendat korda. See on ellu kutsutud eesmärgiga innustada noori kunstiõpilasi nende loomerännaku alguses. Noortel tuli esitada üks töö vabalt valitud teemal ja vähemalt kaks illustratsiooni. Osalejatele anti ülesanne teha illustratsioonid eesti rahvajutule “Kullalaev” raamatust “Õnneliku inimese särk. Eesti rahvajutud”, mille on koostanud ja ümber jutustanud Piret Päär.

Žürii hinnangul oli võitu väärt Rocca al Mare kooli ja Sally stuudio õpilane Mirtel Maasikas, kes on suutnud oma detailirohketes töödes oskuslikult kokku sulatada eri stiile. Teise koha pälvinud Kohila gümnaasiumi õpilane Triinu-Liis Urgard jäi žüriile silma väga hea joonistamisoskuse ja koloriidi, põneva detailirohkuse ja karakterite emotsioonide oskusliku kujutamisega.

Kolmanda koha pälvinud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Mirel Kallas võitis sama konkursi 2022. aastal. Kallas paistis seekord silma väga osava detailide ja fooni kokkusidumisega. Kohtunike hinnangul mõjuvad ootamatud rakursid vaatajaile väga põnevalt.

17aastane Mirel Kallas paistis silma väga osavalt detailide ja fooni kokku sidumises.
 
17aastane Mirel Kallas paistis silma väga osavalt detailide ja fooni kokku sidumises.  Foto: Laura Eichhorst

Konkursi 1000 euro suurune auhinnafond jagati esikolmiku vahel võrdselt. Peale selle sai laureaat Eesti lastekirjanduse keskuse välja pandud Anne Linnamäe originaaltöö.

Žürii liikmete Tea Tammelaane, Viive Noore, Krista Kumbergi, Karin Mägi, Triin Soone, Katrin Ehrlichi ja Urmas Viigi sõnade kohaselt on noored kunstnikud väga andekad ja läbi aastate on konkursi tase olnud rõõmustavalt kõrge. Seetõttu ei ole lõplikku valikut kunagi väga lihtne teha.

Konkursil osales 51 noort kunstnikku üle Eesti.

Traditsiooniliselt avatakse Iloni Imedemaal koos konkursi tulemuste väljakuulutamisega parimate tööde näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles