Tiimipealiku eksimus maailma suurimal kestuskrossil nurjas Kevin Saare võimaluse unistus täita

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kevin Saar võistles maailmakuulsal mõõduvõtul kuuendat korda.
Kevin Saar võistles maailmakuulsal mõõduvõtul kuuendat korda. Foto: Anthony Brebant

Viiekordne Euroopa meister ja mullu USAs tippkonkurentsis vinge debüüthooaja teinud Kevin Saar on juba põnnist peale unistanud, et ühel päeval jõuab ta Le Touquet'l ehk maailma kuulsaimal kestussõidul pjedestaalile. Tänavu ehk kuuendal katsel kihutas 23aastane Pärnu motoklubi quadracer sihikindlalt oma unelma suunas: kui täis oli tiksunud pool sõidust, hoidis suvepealinlane üle 400 konkurendi hulgas teist kohta.

Kuidas te Prantsusmaa kahe ja poole tunni pikkust võidukihutamist iseloomustaksite?

Le Touquet on kahtlemata üks maailma suurimaid ja populaarsemaid kestussõite. Quad’e oli rajal üle 400 ja kaherattaliste sõidus oli stardis 1300 masinat. Peale selle on pealtvaatajaid nii palju, et kui tahta midagi näha, pead mitu tundi varem raja ääres valmis olema ja kohta kinni hoidma. Eelmise aasta statistika põhjal oli publikut üle 500 000. Kogu melu linnas nädala jooksul on väga eriline ja ongi peamine põhjus, miks see nii võistlejaid kui ka pealtvaatajaid köidab. Olgugi et enamik inimesi ei näegi rahvamassi tõttu sõitu, minnakse ikkagi kohale. Rada on rannale ehitatud vaid selleks võistluseks ja on 13 kilomeetrit pikk: sellest kuus kilomeetrit on üks pikk sirge ranna ääres.

Tegelikult on Le Touquet vaid üks etapp Prantsusmaal toimuvast rannasarjast. Sari ise on seitsmeetapiline: algab oktoobris ja lõpeb selle suure sündmusega. Parimad stardikohad antakse neile, kes sõidavad kaasa terve meistrivõistluste sarja. Mina sain stardijoonele alles 46ndana ehk esiritta ei mahtunud – sellest on kahju, sest stardikoht määrab päris palju ja väga oluline on esimestel ringidel liidritega koos ära minna.

Olen üha rohkem hakanud kaaluma varianti võtta sihiks teha terve rannakrossi sari kaasa ja selle kaudu kindlustada omale hea stardikoht, mis looks head eeldused Le Touquet'l hea tulemus saavutada. Seni ei ole see õnnestunud, sest sari toimub just sel ajal, kui puhkan pikast suvisest hooajast.

Eelmisel aastal lõpetasite sõidu teisena, aga seejärel otsustasid korraldajad teid "kiusata" ja resultaadile kümme kohta juurde keevitada. Niisiis sai hõbemedalist hoopis pettumust valmistav 12. koht. Miks otsustasite sel aastal Prantsusmaale tagasi minna?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles