Galerii Noored lavaluuletajad selgitasid Pärnumaa parimad

Copy

Pärnu keskraamatukogus toimunud kolmandast Pärnumaa noorte luuleprõmmust võtsid osa 15 kooli ja kutsehariduskeskuse noored lavaluuletajad.

Igale etlejale oli esinemiseks kolm-neli minutit, mille vältel tuli ette lugeda kuni kolm omaloodud luuletust.


Teemade valik oli vaba, iga võistleja sai kasutada enda häält ja miimikat ja vajadusel värsse lugeda paberilt või nutifonist. Keelatud olid kostüümid, laulmine ja pillid. Lavaluuletajaid hinnati kolmes vanusegrupis: kuni 11aastased, 12–15- ja 16–19aastased.

Pärnumaa noorte kolmas luuleprõmm, pildil mõtlik žürii (Jaak Eamets, Leonora Palu, Jaak Känd, Ott Kilusk, Margit Peterson).
Pärnumaa noorte kolmas luuleprõmm, pildil mõtlik žürii (Jaak Eamets, Leonora Palu, Jaak Känd, Ott Kilusk, Margit Peterson). Foto: Urmas Luik

Luulesõpru kuulas viieliikmeline žürii koosseisus Krista Visas, Margit Peterson, Ott Kilusk, Leonora Palu ja Jaak Eamets. Hinnati kümnepallisüsteemis. Ka publik aplausi võeti arvesse, selle tugevus muudeti hindeks ja liideti kohtunike antud hinnetele. Päevajuht oli Jaak Känd. Kõik osalejad pälvisid tänukirja ja šokolaadi, kolm parimat igas vanuseklassis said auhinnaks luuleraamatuid. Luuletajad tunnustasid eraldi raamatutega veel oma lemmikuid ja jagati eriauhindu.

Konkurss oli lausa rahvusvaheline, sest osales vahetusõpilane Daniel Litvinov Saksamaalt. Tema pälvis eripreemia “Ehitades sildu”.

Pärnumaa noorte kolmas luuleprõmm. Pildil 16-19aastaste eaklassi parimad ja eripreemia pälvinud noored. Vasakul võitja Mirel Kallas, paremal vahetusõpilane Daniel Litvinov Saksamaalt.
Pärnumaa noorte kolmas luuleprõmm. Pildil 16-19aastaste eaklassi parimad ja eripreemia pälvinud noored. Vasakul võitja Mirel Kallas, paremal vahetusõpilane Daniel Litvinov Saksamaalt. Foto: Urmas Luik

Tartusse üleriigilisele noorteprõmmule 22. veebruaril sõidavad iga eaklassi parimad. Kiluski ja Petersoni hinnangul oli noorluuletajate tase kõrge ja ühtlane, eriti vanimas klassis. Külalisena esines luuletaja Leonora Palu, vaadati videost Euroopa lavaluulemeistri Joonas Veelmaa esinemist Antwerpenis.

Pärnumaa noorte luuleprõmmu tulemused

7–11aastased (15 osalejat)

1. Aaron Lilleste, Pärnu Vanalinna põhikool, 2.b klass

2. Helena Sofia Rist, Pärnu Rääma põhikool, 1. klass

3. Alicia Isabella Sidron, Sindi gümnaasium, 2. klass

12–15aastased (14 osalejat)

1. Grete Leas, Audru kool, 9.a klass

2. Lisandra Rits, Jõõpre põhikool, 9. klass

3. Laureen Teesalu, Jõõpre põhikool, 8. klass

16–19aastased (12 osalejat)

1. Mirel Kallas, Sütevaka humanitaargümnaasium, secunda humanitaar

2. Hetlin Kiisler, Pärnu ühisgümnaasium, 11.d klass, lavalise vabaduse eripreemia

3. Mailis Kütt, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium, tertia humanitaar

4. Lily-Marleen Saks, Pärnu ühisgümnaasium, 11.c klass

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles