Teenetemärgiga pärjatud treener: Oleme pidanud sopastel väljakutel leidma oma tee

Annika Auväärt
Copy
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi treener Jaanus Getreu Lääneranna vallavalitsuse ees Virtsu kooli ümberkorraldamise vastu meelt avaldamas.
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi treener Jaanus Getreu Lääneranna vallavalitsuse ees Virtsu kooli ümberkorraldamise vastu meelt avaldamas. Foto: Mailiis Ollino

“Jaanus! Jaanus! Jaanus!” hõikavad väikesed elevil jalkafännid, kui nende treener Jaanus Getreu staadioni kõrval kulgevat teed pidi trenni sammub või väntab. Just see, et lapsed on õhinaga asja kallal, näitab Getreule, et pärast 30 aastat ei ole veel käes aeg armastatud ametist loobuda. Pühendunud jalgpallitreeneri panus lastesse ja Eesti elu paremaks muutmisse on näha kaugele. Eesti Vabariigi president Alar Karis annab Getreule teenetemärgi.

Getreu alustas treeneritööd 1991. aastal noorte korvpalluritega, 1994. aastast on ta jalgpallitreener ning peale selle juhendab 2016. aastast noori kergejõustiklasi. Aastate jooksul on tema käe all õpetust saanud paar tuhat noort.

Teenetemärgi pälvimise uudis tuli Getreule täna hommikul ootamatuna. Aga ta väljendas rõõmu ja tänu. “See teenetemärk ei ole ainult minu. See on minu laste, minu pere, kalli abikaasa, poja ja õdede märk. Kui olen 30 aastat paljudel nädalavahetustel kodust ära võistlustel, siis on palju ootamist ja millestki ilmajäämist,” ütles Getreu. Teisisõnu: ilma toeta poleks võimalik niimoodi oma tööle pühenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles