Kolumn Saamahimuline kalk mõrvar või hoopis süütu ohver? (5)

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Inge Pullatil on 16aastasest karistusest kantud neli kuud eeluurimise all olles. Peale selle on ta pidanud mitu korda kohtus käima, ent pea kaks aastat on ta saanud elada vaba naisena.
Inge Pullatil on 16aastasest karistusest kantud neli kuud eeluurimise all olles. Peale selle on ta pidanud mitu korda kohtus käima, ent pea kaks aastat on ta saanud elada vaba naisena. Foto: "Kuuuurija" videokuva

Sel nädalal tõmmati kõrgema astme kohtus joon alla saagale, kus mitme aasta jooksul mõisteti kohut mõrva ja laibarüvetamise süüdistuse saanud Inge Pullati üle. Juhtunu on uskumatult traagiline lugu inimloomuse pimedast küljest ja näitab, kuidas saamahimu võib viia õõvastavate tagajärgedeni. See lugu paneb mõtlema, kas me üldse kunagi võime olla kindlad inimese tõelises olemuses.

Mäletan hästi, kuidas novembris 2021 see lugu minuni kildhaaval jõudma hakkas. Käsitlesin parasjagu Pullatilt võõrandatud üle 30 kehvas seisus koera juhtumit, kui allikad andsid mulle mõista, et koerapidajalt ma kindlasti kommentaari ei saa. Ta on ühiskonnast isoleeritud, öeldi napisõnaliselt. Et samal ajal hakkas politsei Viluveres seoses Maie kadumisega läbiotsimisi tegema, ei läinud kaua, et 1+1 kokku liita. Sellest ajast olen juhtumil silma peal hoidnud ja pöialt hoidnud, et kõik süüdlased teenitud karistuse saaksid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles