Sadama korvpallimeeskonna tasuta võidumäng tõi spordihalli rekordpubliku

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kossufännid pakkisid tribüünid tihedalt täis.
Kossufännid pakkisid tribüünid tihedalt täis. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Sellist möllu, mis valitses Pärnu spordihallis, pole juba ammu nähtud. Täpsemalt aasta. Kui mullune tasuta kossuõhtu Keila vastu tõi tribüünidele 1557 pealtvaatajat, siis nüüd see number ületati: lähikonkurent Liepāja alistamiseks andis oma panuse 1604 fänni.

Poolehoidjad said kaasa elada põnevale matšile, ehkki Sadam juhtis kolmandal veerandil 18 punktiga. 

Liepāja tuli suurest kaotusseisust välja ja läks 24 sekundit enne lõpusireeni otsustavale rünnakule, olles taga kahe punktiga: lõunanaabrid eksisid kahel lähiviskel, kuid suutsid hankida kolm ründelauda ja 21 punktiga üleplatsimeheks kerkinud Kristaps Kilps sopsas veel kolmesegi. Aga kohtunikud märkasid, et skoorikuninga jalg puutus audijoont, vaatasid videokordust ja otsustasid, et korv ei loe. 

Lõpunumbrid 83:79 vormistas Troy Barnies vabavisetest ja võimas publik aplodeeris korvpallureile seistes.
“Suur tänu publikule, nii on lahe sporti teha: annaks vaid jumal, et selliseid mänge tuleks veel ja nii palju rahvast leiaks tee saali,” lausus peatreener Gert Kullamäe mängujärgses intervjuus. “Meeskonnana me ei suutnud seda hästi ära kasutada: teadsime, et Liepājal on teine mäng järjest ja nad ei tee nii kehva mängu kui eile Keila vastu. Saime juba 18ga ette, aga sealt edasi me ei vajutanud. Kirjutasin veel käe peale pluss 11 (avamäng kaotati kümnega, M. P.) ja mul oli plaan poistele seda viimasel minutil öelda, et vajame sellist võitu. Aga tänu jumalale, et me selle mängu üldse võitsime.”

Siim-Markus Post.
Siim-Markus Post. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Taas mängis resultatiivselt vahetusest sekkunud mängujuht Siim-Markus Post, kes 20 minutiga kogus 19 silma ja viis söötu. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel Ivo Van Tamm (15), Barnies (11) ja Isaiah Hart (11). 

Pärnu sai üle pika aja võitude-kaotuste suhte nulli ja tabelist vaatab vastu nii 12 võitu kui kaotust, mis annab kaheksanda ehk viimase play-off’i viiva koha. Liepāja on kümnes (9-13). Eesti-Läti ühisliigas ootab nüüd ees kolmenädalane vaheaeg, sest tulekul on koondisepaus ja karikamängud. 

Sadam madistab veerandfinaalis teisipäeval kodusaalis TalTechiga, võitja pääseb poolfinaali Tartu ja Keila vastasseisu parema vastu. Teises tabelipooles heitlevad Kalev/Cramo ja Kadrina Karud ning Viimsi ja Rapla.

Enne meistriliigamatši tegi spordihallis oma etteaste ka Sadama duubelvõistkond ehk tugevuselt kolmandal liigatasemel osalev KK Paulus, kes läks vastamisi liidri Team Kaitseväega. 

Ehkki pärnakad pusisid favoriidi vastu kõvasti ja normaalaeg lõppes 79:79, ei suudetud sõduritele hooaja teist kaotust pakkuda: Kaitsevägi võitis viieminutise lisaaja 11:0. Pauluse parimana tõi kõik 45 minutit mütanud Mihkel Kersalu 26 punkti. Siim Joosep lisas 18 ja Kristjan Puusild 11 punkti. Paulus (7-8) on 11 tiimi konkurentsis seitsmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles