Egon Kaur teenis Sarma rallil kindla esikoha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur ja Allan Birjukov võidutsesid Sarma rallil.
Egon Kaur ja Allan Birjukov võidutsesid Sarma rallil. Foto: Latvian Rally Championship

Lätis sõideti Balti mere meistrivõistluste avaetapp ehk Sarma ralli. 58 ekipaaži konkurentsis triumfeeris kindlalt Hyundai i20ga kihutanud Egon Kaur, kes võitis kaardilugeja Allan Birjukoviga kõik kuus kiiruskatset.

90 võistluskilomeetri järel edestati teise koha teeninud Emīls Blūmsi ja Didzis Eglītist (Mitsubishi Lancer Evo IX) minuti ja üheksa sekundiga.

“Ralli saab kokku võtta ainult positiivsetes nootides. Vaadates tagasi, siis ilmateade oli mõni nädal tagasi väga nukker, aga õnneks täpselt selleks nädalaks tuli ilus ja viisakas miinus. Teed olid juba korralikult külmunud ja lumised. Katsevalik ei olnud ka üldse kehv. Meil sujus kõik väga hästi,” rääkis Kaur pärast rallit.

Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

36aastase pärnaka sõnutsi mindi Sarma rallile kindla eesmärgiga. “Meie võistlusauto on arendanud sama Leedu meeskond, kellega rallil osalesime. Neil on välja arendatud oma vedrustuse lahendus – meie aitasimegi autot katsetada ja vaadata võistlusolukorras, kuidas see toimib. Meil oli lootus, et äkki tuleb starti rohkem Rally2 autosid, aga kahjuks seda ei juhtunud. Suurema konkurentsiga oleksime saanud autosid omavahel paremini võrrelda,” seletas Kaur, kes ei osanud oma tuleviku kohta midagi öelda. “Need kaks võistlust, mis talvel teha saime, tulid ka nädalase etteteatamisega.”

Sarma rallil näitas oskusi teinegi Pärnumaa mees: Ford Fiesta R2 taltsutanud Karel Tölp saavutas koos Indrek Hioväinaga oma võistlusklassis (LRC7) teise ja üldarvestuses 24. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles