Pärnu jääpurjetajad tõestasid kodustel tiitlivõistlustel, et kuuluvad maailma eliiti

Märt Pilme
, reporter
Copy

Valgerannas tõmmati joon alla nädal aega kestnud jääpurjetamise suurvõistlustele: kui esmalt selgusid Pärnu lahel maailmameistrid, järgnesid sellele kohe Euroopa meistrivõistlused. Suure hulga medalite meie maakonda jätmise eest hoolitsesid Pärnu jahtklubi purjespordikooli noored.

Esiti pidid tiitlivõistlused toimuma Leedus, ent kuna seal sadas maha paks lumekiht, koliti mõõduvõtt kahepäevase etteteatamisega Pärnumaale. Kokku seilas tiitlivõistlustel 170 sportlast 16 riigist. Maarjamaale tuldi nii lähiriikidest, aga ka näiteks Ameerika Ühendriikidest, Kanadast ja Hiinast. Täiskasvanute konkurentsis riisusid koore poolakad, kes said enda valdusse kuuest MMi ja EMi medalist viis. Selle ühe puuduoleva napsas omale hiidlane Joonas Kiisler, kes pälvis DN-klassis MM-pronksi.

Poolakate kannul

Miks need poolakad siis nii head on? Mitmekordne Eesti parim purjetaja ja tiitlivõistluste medalist Elise Umb, kes juhendab nüüd suvepealinnas noori, selgitas, et Poola on suur riik ja juba ajalooliselt on neil jääpurjetamises kõva taustsüsteem. "Neil on nii sportlasi kui võimalusi rohkem kui meil – Eesti on niigi tublit tööd teinud, et meil on nii palju esiotsa sõitjaid. Natuke läheb veel aega, kuniks meie noorem põlvkond ka etteotsa tõuseb – igatahes oleme teel poolakate poole," arvas mullune Eesti parim purjetamistreener. Pärnakatest olid täiskasvanute seas kõrges mängus kaks jääpurjetajat: Rasmus Maalinna noosiks jäi MMi kaheksas ja EMi seitsmes koht. Mihkel Kosk oli vastavalt kümnes ja 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles