Sadama korvpallimeeskond kallutas põneva lõpu enda kasuks ja pääses poolfinaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu korvpallimeeskond läheb poolfinaalis vastamisi Tartuga.
Pärnu korvpallimeeskond läheb poolfinaalis vastamisi Tartuga. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Kui Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas kümne päeva eest meistriliigas TalTechi 22 silmaga, siis nüüd läksid pärnakad sama vastasega karikavõistluste veerandfinaalis nugade peale.

Seejuures mängiti mõlemad matšid suvepealinnas. 

Avaveerand kulges 449 pealtvaataja ees tasavägiselt ja pikemale pausile mindi pärnakate 41:40 eduseisus. Ehkki TalTech haaras teisel poolaja initsiatiivi ja juhtis parimal juhul juba kaheksaga, tuli Sadam mängu tagasi: kaks minutit enne lõppu säras tablool 70:70.

Siis sopsas Saimon Sutt keerulise viske veaga ja pani vabakagi kotti (73:70). TalTech vastas kahe tabava vabaviskega ja järgmisel rünnakul viis Oliver Metsalu lihtsa kahesega pealinlased juhtimagi (74:73).

Pärnule jäi viimane rünnak ehk 24 sekundit: kui aeg hakkas täis tiksuma, murdis Isaiah Hart korvi alla ja leidis seal Troy Barniese, kes tabas uhkes üksinduse lähiviske (75:74). TalTechile jäi siiski veel kuus sekundit, kuid Metsalu kaugvise ei tabanud.

Hart tõi Pärnu parimana 20 punkti. Barnies lisas 18 ja Robert Valge 15 silma. Pealinlaste eest oli 22 punktiga üleplatsimees Kasper Suurorg.

Pärnu läheb neljapäevases poolfinaalis võõrsil vastamisi Tartuga, kes veerandfinaalis võitis Keilat 77:59. Teise finalisti selgitavad homme Kalev/Cramo ja Viimsi. Seejuures mängitakse välja kolmas ja neljaski koht ehk Pärnu saab igal juhul veel sel nädalal pidada kaks matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles