Kohalikud iluvõimlejapiigad kogunesid Sindi seltsimajja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi noortekeskuse algklassilaste võimlemisrühm, kes pildil pallikava esitab, on välja kasvanud Sindi lasteaia mudilasrühmast, juhendajaks Margit Schmidt.
Sindi noortekeskuse algklassilaste võimlemisrühm, kes pildil pallikava esitab, on välja kasvanud Sindi lasteaia mudilasrühmast, juhendajaks Margit Schmidt. Foto: Urmas Luik

Laupäeval oli Sindi seltsimajas traditsiooniline võimlemispidu, mis tänavu toimus juba kuuendat korda.

Sindi avatud noortekeskuse korraldataval võimlemispeol osalesid Pärnu, Kilingi-Nõmme, Uulu ja Sindi iluvõimlejad – kokku üheksa võimlemisrühma, noorimad neist nelja-aastased.

Tegemist on võimlemispeoga, kus parimaid ei selgitata, lavalolijaid innustavad liikumis- ja esinemisrõõm.

Sindis juhendab kokku nelja võimlemisrühma lapsi Kilingi-Nõmme võimlemisklubi Githa pealik Margit Schmidt, kes 2005. aastast on kaks korda nädalas sõitnud Sinti tundi andma. “Sindis on võimlemine väga populaarne. Sügisel tuli lasteaia juures tegutsevasse tundi nii palju mudilasi, et tuli teha koguni kaks rühma,” selgitas Schmidt.

Lapsevanemate huvi on treenerile arusaadav: on ju võimlemine kõige alus. Emad on huvitatud, et laps saaks kehakoolituse ja osavuse. Vanemal pole vaja väikelast tuua-viiagi, sest laps läheb võimlemistundi lasteaias olles. “Ma ei tee lastele mingeid katseid. Meie eesmärgid pole kõrgelennulised, kuid esinemisi jätkub. Eestis on küllaga võimlemispidusid ja -festivale, kus osaleda,” märkis Schmidt.

Ürituse eestvedaja, Sindi avatud noortekeskuse juhataja Helle Vendi sõnade kohaselt on väikeste Sindi võimlejate seas eriti menukad jaanuaris ja augustis Kilingi-Nõmmes toimuvad toredad treeninglaagrid, kus on harjutamiseks suurepärased tingimused.

Võimlemispeol esinesid iluvõimlejad rühmakavade, tantsude ja individuaalsete kavadega.

Esimene Sindi võimlemispidu oli 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles