Vampiiride tants lummas vaatajad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli WAF Dance juubelikontserdil astus üles ligemale sada praegust ja kunagist tantsijat.
Tantsukooli WAF Dance juubelikontserdil astus üles ligemale sada praegust ja kunagist tantsijat. Foto: Urmas Luik

Kolmetunnine juubelikontsert Pärnu Endla teatri suures saalis lõppes Marko Sassjani koreograafial põhineva veerandtunnise etendusega “Vampiiride tants”, mille peale kogu saal seistes aplodeeris.

Ligemale 100 WAFi tantsijat, kellest suur osa olid tantsukooli vilistlased, said laupäeval kõva mahvi, sest õhtusele etendusele eelnes samal päeval peaproov. Põhiraskust kandnud neidistel tuli lavale jalga keerutama tulla peaaegu igaks teiseks etteasteks ja vahepeal meeletu kiirusega kardinate varjus kostüüme vahetada.

Kümnele aastale tagasi vaadanud kontserdil võis näha valikut läbi aegade auhinnakohti pälvinud või muidu tähelepanuväärse koreograafiaga seadetest ning fragmente tantsuetendustest.

“Vampiiride tantsus” astusid solistidena üles Nele-Liis Vaiksoo, Mikk Saar, Bert Pringi. Kuna tõbi sundis Kaire Vilgatsi voodisse, kõlas tema hääl lindilt.

Tantsijana peaosas Marleen Alttoa kehastas tütarlast, kes armub vampiiri ja muutub ise lõpuks vampiiriks. Nagu ikka, võidab armastus. Alttoa märkis, et tantsis WAFis alates kooli loomisest ja lõpetas paar aastat tagasi ühes gümnaasiumi lõpetamisega, kuna läks Tallinnasse õppima. Vahepeal on ta käinud Tallinna WAFis ja teinud niisama aeroobikat, et end vormis hoida.

Alttoa oli peaosas 2006. aastalgi, kui “Vampiiride tantsuga” show-tantsu maailmameistrivõistlustel esikümnesse jõuti. “Kõik on vanad tegijad. Kusjuures isegi olid sammud meeles, mõni nüanss tuli meelde tuletada,” kinnitas ta.

Peaosalist laulnud Nele-Liis Vaiksoole oli repertuaar varasemast selge, kuna Sarah’t on ta mänginud samanimelises maailmakuulsas muusikalis. 2008–2010 laulis Vaiksoo seda rolli Saksamaal Oberhauseni muusikateatris ja laulnud sama osa ka Eestis.

Laulu oma esimeselt singlilt “Tuli aknas” esitanud WAFi vilistlane Rosanna Lints ütles, et temalgi tuli teisi nähes tantsutuju peale, kuid tal on hea meel sellegi üle, et laulda saab. Pärnusse juhtub Lints viimasel ajal harva, sest nädalavahetustel on “Ühikarottide” võtted, milles tal on osa.

“Pärnusse satun siis, kui on esinemine, ja siis näen korraks ema-isa ka,” tõdes lauljanna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles